Kuka Jumalan omistaa

Kun Jumalasta kirjoittaa, niin heti alkaa pelottamaan, se on varmaan sitä Jumalan pelkoa johon meidät on opetettu.

Mutta pelkäänkö minä Jumalaa vai ihmisiä jotka saattavat loukkaantua mielipiteistä verisesti, vaikka minullakaan ei missään tapauksessa ole mitään tarvetta ketään loukata ja uskoahan me saadaan aivan vapaasti, niin uskon minäkin.

Lapsena pelkäsin vanhaa uskovaista naisihmistä, joka syytti minua rahan varastamisesta, se asia meni aivan hulluksi, rouva huusi minulle sellaisia Jumalan rangaistuksia ettei niitä tähän kehtaa laittaa. Kaikenlaisia kolttosia lapsena tein, mutta rahaa en varastanut.

Fysioterapeutin työssäni suosittelin eräälle rouvalle kokeilemaan seniorijoogaa, reaktio oli yllättävä ja tyrmistyttävä, rouva suorastaan raivosi minulle olevansa krititty ja Jumalan oma, eikä jäänyt kuuntelemaan minun selityksiäni ettei joogalla ole mitään tekemistä uskontojen kanssa.

Jumalaa en arvostele, en ole siihen kykeneväinen, enkä usko siihen kenenkään kykenevän.

Uskontoja voidaan arvostella ja esittää mielipiteitä, koska uskontojen valta on kaikkein suurinta valtaa joilla vaikutetaan ihmisiin, joko hyvässä tai pahassa ja mikä milloinkin ja kenenkin mielestä on hyvää tai pahaa.

Lähes kaikissa sodissa on uskonnot olleet riidanaiheita. Tuskin Jumala joka on täydellinen rakkaus (uskon niin) tällaista puolustamista tarvitsee, eikä ”vääräuskoisten” tappamista.

Rohkenen sanoa ettei Jumalaa tarvitse pelätä. Ihmisiä valitettavasti on syytä pelätä, koska meillä on kova omistus- ja vallanhalu, omistaa jopa Jumala.

Molemmat rouvat ovat kauan sitten edesmenneitä, rauha heille.

Vihaa ja raivoa en suosittele kenellekään, sillä se huonontaa terveyttä.