Kuka vastuussa kuolemastasi?

Perinteinen lääketiede ja perinteinen monikirjava vaihtoehto parantajajoukko ovat jatkuvassa ristiriidassa keskenään. Mitään rakentavaa ei tunnu löytyvän. Valitettavasti ei tunnu olevan tahtoa kuunnella ja ymmärtää toisiaan.

Lääketiedehän kehittyy koko ajan  korkeatasoisemmaksi, välineistö kehittyy huimaa vauhtia ja lääkäreiltä vaaditaan niiden käytön osaamista. Potilas eli ihminen kuitenkin vaatii parantajaltaan myös ja ennenkaikkea henkisiä kykyjä ja voimia. Toivon voimia ja jaksamista työhönsä lääkäreille.

Ihminenhän on kokonaisuus, henkinen ja fyysinen olento. Kehon ilmiöiden eli sairauksien ennaltaehkäisyssä mielestäni riittää tehtävää yllinkyllin ”vaihtoehto” kentällekin, koska täysivaltainen ihminen vastaa aina itse elämästään.

Kuolema on luonnollinen ilmiö josta pääsääntöisesti olemme itse vastuussa. Inhimillistä lienee sekin että vastuuta siitäkin mielelellämme siirtäisimme muualle.

Kommentit

 • Mustamies

  Mikäli lääketiede kehittyy yhtä-huimaa vauhtia edelleen. Niin muutaman vuoden kuluttua Robotit tekkee kaiken, lääkäreitä ei sitten ennee tarvita.
  Tietenkin ennalta-ehkäsy, ehkä jää lääkäreitten tehtäväksi. Sitähän nyky-nuoriso harrastaa ihan omatoimisesti, joista suahaan aika noppeesti lisä-apua Roboteille.
  Onneksemme kuolla ei tarvii, kun ainoastaan ”yhenkerran” !

  • Veikko Kastinen

   Kiitos Mustamies kommentistasi. Konehoitoihin ollaan menossa, siinä voi olla hyvää tai huonoa miten sen kukin haluaa nähdä.
   Kuolemisesta ei tosiaankaan kenellekään kerry omakohtaista kokemusta.

Kommentointi on suljettu.