Kuntavaalit ja korona

Kuntavaaleissa valitaan kuntiin luottamusmiehiä ja naisia yhdessä kunnan virkahenkilöiden kanssa hoitamaan yhteisiä asioita. Näin minä olen antanut itseni ymmärtää.

Mitä hirveää tapahtuu, jos vaaleja siirretään esim. syksyyn, jolloin koronarokotukset olisivat jo annettu ainakin suuremmalle väestölle kuin huhtikuussa tulee olemaan.

Kesän yli kunnat varmasti selviytyvät. Minulla ei ole poliittista ymmärrystä, mutta kannattaako nyt 4,3 miljoonan ihmisten joukkokokoontumiset järjestää. Kannattaako ottaa sellainen terveysriski? Minun järkeni sanoo, ettei missään tapauksessa. Demokratia toteutuu syksymmälläkin, jopa paremmin.

Kommentit

 • Veikko Kastinen

  Minun ymmärrykseni on kovasti vajavainen, niin valistakaa minua politikot tai muuten politiikkaan perehtyneet, miksi vaalit on nyt järjestettävä. Tuskin kesällä on yhtäkään valtuuston kokousta, hallituksen kokousta, lautakuntien kokousta. Suomen hallituksen pääministeriltä odotan järkipuhetta.

  On kovin outoja kommentteja politikoilta kuultu, esim. vaalivirkaijoiden pakkorokotukset. Jos kovasti alkaa höyryämään jäitä löytyy.

 • Matti

  Joidenkin tietojen mukaan coronavirus saattaa loppua kesän aikana, joten syksy saattaisi olla parempi aika järjestää Kuntavaalit. Parempi myöhään, kuin ei ollenkaan, riippuen tautitilanteesta. Ehtiipähän poliitikot keksiä uusia virityksiä kansalaisten pään sotkemiseksi. Nämä nykyiset lupaukset ovat entisten kertausta ja ihmiset alkavat jo kyllästyä. Kuten tv:stä jatkuvasti tulevat uusinnat ohjelmista. Mielestäni Suomessa on liikaa poliittisia puolueita ja se yksistään sotkee terveen järjen käyttöä. Ainoastaan kilpailu puolueiden kesken on tärkeämpää, ei asiapitoisuus.

 • Veikko Kastinen

  Kiitos Matti kommentistasi. Minun mielestäni nyt ei ole vaalien aika. Puolueet ja politikot nyt tarvitaan sitä kuuluisaa tolkun ihmistä.
  Tarvitaanko nykyinen määrä puolueita, tuskin. Mutta äänestäjäthän sen ratkaisee.

Jätä kommentti

*