Kuntavaalit ja korona

Kuntavaaleissa valitaan kuntiin luottamusmiehiä ja naisia yhdessä kunnan virkahenkilöiden kanssa hoitamaan yhteisiä asioita. Näin minä olen antanut itseni ymmärtää.

Mitä hirveää tapahtuu, jos vaaleja siirretään esim. syksyyn, jolloin koronarokotukset olisivat jo annettu ainakin suuremmalle väestölle kuin huhtikuussa tulee olemaan.

Kesän yli kunnat varmasti selviytyvät. Minulla ei ole poliittista ymmärrystä, mutta kannattaako nyt 4,3 miljoonan ihmisten joukkokokoontumiset järjestää. Kannattaako ottaa sellainen terveysriski? Minun järkeni sanoo, ettei missään tapauksessa. Demokratia toteutuu syksymmälläkin, jopa paremmin.

Kommentit

 • Veikko Kastinen

  Minun ymmärrykseni on kovasti vajavainen, niin valistakaa minua politikot tai muuten politiikkaan perehtyneet, miksi vaalit on nyt järjestettävä. Tuskin kesällä on yhtäkään valtuuston kokousta, hallituksen kokousta, lautakuntien kokousta. Suomen hallituksen pääministeriltä odotan järkipuhetta.

  On kovin outoja kommentteja politikoilta kuultu, esim. vaalivirkaijoiden pakkorokotukset. Jos kovasti alkaa höyryämään jäitä löytyy.

 • Matti

  Joidenkin tietojen mukaan coronavirus saattaa loppua kesän aikana, joten syksy saattaisi olla parempi aika järjestää Kuntavaalit. Parempi myöhään, kuin ei ollenkaan, riippuen tautitilanteesta. Ehtiipähän poliitikot keksiä uusia virityksiä kansalaisten pään sotkemiseksi. Nämä nykyiset lupaukset ovat entisten kertausta ja ihmiset alkavat jo kyllästyä. Kuten tv:stä jatkuvasti tulevat uusinnat ohjelmista. Mielestäni Suomessa on liikaa poliittisia puolueita ja se yksistään sotkee terveen järjen käyttöä. Ainoastaan kilpailu puolueiden kesken on tärkeämpää, ei asiapitoisuus.

 • Veikko Kastinen

  Kiitos Matti kommentistasi. Minun mielestäni nyt ei ole vaalien aika. Puolueet ja politikot nyt tarvitaan sitä kuuluisaa tolkun ihmistä.
  Tarvitaanko nykyinen määrä puolueita, tuskin. Mutta äänestäjäthän sen ratkaisee.

 • Matti

  Nyt on tullut uutta kuviota Kuntavaalikentälle. Mielestäni THL on liittynyt Marinin Hallituksen kuvioihin mukaan. Julkasemalla uuden ennusteen tulevista Koronan tartuntaryppäistä. Kas kummaa, juuri Kuntavaalien siirtämisestä Kesäkuulle, jolloin siihen mennessä taudin leviäminen olisi voitettu. Ja näin ollen Marinin Hallitus olisi saanut uuden ”sulan” hattuunsa oikeaoppisesta taudin hallinnasta. Siis, politiikkaa on mukana Hallituksen uskottavuudesta Korona-avusteisena.

 • Veikko Kastinen

  Kiitos Matti kommentistasi. Minusta hyvä ja järkevä päätös siirtää vaaleja. Ei ole mitään varmuutta Koronan tilanteesta tosin kesälläkään. Mitään ei mielestäni menetetä siirolla. Koronalle altistuneiden ja viruksesta sairastuneiden äänestämisen järjestäminen on haastavaa vaalivirkailijoiden pukeutuminen olisi oltava tehohoitoa vastaava, vaikeaa ja aikaaviepää.
  Heitot rokotuksista ei myöskään ole aivan, siitä vaan , saattaa olla terveydellisiä esteitä rokottamiselle.

  Politikoida saa kuka siitä ymmärtää, itse ajattelen ihan käytännön kannalta. Toivottavasti saadaan kuntapäätäjiksi viisaita ja järkevia ihmisiä.

 • Matti

  Nyt on SDP-puolue Marinin suulla jakamassa Rinteen esimerkkiä noudattaen ”vappusatasia” Mm. omaishoitajille on tulossa rahaa rutkasti lisää, olihan siellä saamapuolella muitakin ”palkkakuopassa” olevia ihmisiä. Mutta kun vaalit on ohi, niin lupaukset sulavat kuin lumi keväällä ja yhtä kyytiä menee myöskin lupauksen antajan muistikin. Kaikkien vaalien , olipahan ne vaikka seurakuntavaalitkin, niin sielläkin jaetaan taivasosuuksia ja kaikki mahtuvat etupenkille. Siellä on tilaa, eikä tarvitse kenenkään ryhtyä etuilemaan. Ja kansa menee taas halpaan, voin sanoa jo etukäteen. Hyvää arpaonnea yläkertaan, sillä tämähän on täällä vain maallista.

Kommentointi on suljettu.