Kysymyksiä joilla ei mennä eduskuntaan

Helppo on esittää kysymyksiä. Vastaaminen on vaikeampaa. Minulla ei ole minkäänlaisia poliittisia ideologioita tai pyrkimyksiä, niihin tarvitaan toisia ihmisiä.

Sitten kysymyksiin.

Onko oikeassa mittakaavassa se rahamäärä jonka me ihmiskuntana käytämme lääketieteen kehittämiseen ja sosiaalihuollon järjestelmien kehittämiseen, vai voisiko ne rahat käyttää jotenkin uudella tavalla.

Tiedän että kun ihmisiltä kysytään valtaosa vastaa että lisää rahaa niihin tarvitaan. Hyvä niin ja hyväähän niillä oletetaan tehtävän ja tähän on totuttu. Silti rohkenen epäillä ja kysyn tuottaako järjestelmä onnellisuutta ja terveyttä – minun mielestäni me emme kukaan voi hyvin, aika moni psykoosi lääkityksessä vaeltaa ja sairaalat ovat aina täynnä, niin isoa sairaalaa ei ole vielä rakennettu etteikö kohta olisi laajennustarvetta.

Kuljemmeko oikeaan suuntaan. Luotammeko liikaa lääketieteeseen ja lääkkeisiin. Viedäänkö keho huoltoon kuin auto ja odotetaan että asiantuntijat sen viat korjaavat.

Jos ihminen on tehnyt liikaa työtä ja on työstään liikaväsynyt, miksi hän ei voisi rehellisesti levätä ja sitten palata töihin. Tarvitaanko siihen diagnoosia ja lääkkeitä. Eiköhän moni ”diagnoosin” saatuaan ole ”sairaana” ihmisenä huojentuneena levännyt.

Tottahan meistä jokainen vakavasti sairastuttuaan haluaa parhaan mahdollisen hoidon ja ketään ei saa nälkään ja kylmyyteen jättää.

Mutta kuka on se kuuluisa pieni ihminen jonka puolella kaikki politikot ovat, ainakin kun vaalit ovat tulossa. Olenko se minä aineellisesti köyhä ihminen, vai aineellisesti rikas ihminen joka on henkisesti köyhä. Minä sentään olen elämältä saanut oppia että vihantunteet ja itkemättömyys ovat heikentäneet terveyttäni. Ajatella, että tässä iässä minä saan opetella itkemään, sillä se nyt vaan on parasta hoitoa minulle, sinulle se voi olla vaikkapa hersyvää naurua.

Huuhaa sanalla kuittaaminen on liian helppoa, yleensä sillä kuitataan sellainen joka menee yli oman ymmärryksen ja senhän yli menee moni asia heilahtamalla.