Lailliset pahoinpitelyt

Olin nuorena ”urheiluhullu”. Nyt en seuraa urheilua juuri ollenkaan. Semmoistakin se vanheneminen tekee. En tiedä yhtään mitkä joukkueet pelaa jääkiekon loppusarjaa, mutta törkeistä taklauksista olen kuullut.

Olen joskus, kauan sitten toiminut junnuikäisten kiekkoilijoiden ”huoltajana”. Vammojen hoitoon riitti jääpussi ja myötätunto.

Jokainen pelaaja, joka pelaa ammatikseen on kaukalossa vapaaehtoisesti ja tietänee vakavan loukkaantumisen vaaran.

Mutta missä ovat ne entiset pelaajat jotka esim. vakavan aivovamman vuoksi ovat joutuneet uransa lopettamaan. Ovatko kertoneet mitä on elää pahan aivovamman kanssa. Olen kuntouttanut aivovamma potilaita.

(kuvitteellinen tilanne) Jos 10-20 kiloa painavampi kokenut pelaaja ajaa täydellä vauhdilla yhtään ajattelematta seuraamuksista nuorukaisen päin laitaa, niin siinä ei jääpussit enää auta. Yhtään liioittelematta sanon että siinä on törkeän pahoipitelyn tai tapon ainekset. Nimikkeet olisivat nämä jos se tapahtuisi kaukalon laitojen toisella puolella.

Jääkiekossa ovat tietenkin omat sääntönsä.

Katsojat voivat vaikuttaa ja ottaa kantaa esim. siirtymällä seuraamaan naisjääkiekkoa. Eikä se ole neitikiekkoilua, eköhän siellä pelaa rouviakin. Olen kuullut että naisjoukkueet pelaavat taitokiekkoa.