Lapset päiväkerhoon

Syksyllä alkaa erilaiset päiväkerhot. ”Uudet lapset” menevät kerhoihin. Tarkoitan meitä eläkeläisiä. Ei kannata suuttua ”lapsi” on arvonimi. Harjoittelen minäkin tätä elakelaisen roolia tai niinkuin nykyisin sanotaan statusta.

Nythän sitä ”pitäisi” olla viisas vanhus. Eipä oikein tunnu siltä. Joku mulle sanoi että nykyajan eläkeläiset ovat pahimpia huligaaneja ja riiviöitä. Savolaisethan sannoo mitä tahansa eihän tuossa oo mittää perree, eihän.

Kyllähän se raamattukin puhuu itseään muuttamisesta, mutta voikohan tuota luonnettaan muuttaa. Se ilmeisesti tarkoittaisi elämän uudelleen arviointia ja se jo männöö monmutkaseks. Vanhana vaivat lisääntyvät ja valitettavasti siltä näyttää että viisautta tulee enimmäkseen kärsimysten kautta.

Voiskohan olla tavoitetta siinä että oltaisiin elämän lopussa vähän korkeemmalla kuin alussa, tarkoitan noin henkisessä mielessä. Olen tosin tavannut monta kolmevuotiasta tyttölasta joka on henkisesti minua huomattavasti korkeammalla, pojathan siinä iässä ovat voimamiehiä ja lihaksillaan pullistelee.

Tavoite vois olla myös että oletko antanut ja oletko saanut rakkautta, vai vieläkö vanahana opettelet. Enkä tarkoita pelkästään sitä mikä yleensä sängyssä tapahtuu.

Kommentit

 • Tuula Kyyrönen

  Kiitos Veikko, pistit miettimään!

  Uskoisin, että elämän rajallisuus antaa tarkempaa näkökulmaa. Millä on todella merkitystä tässä omassa elämässä. Eikä näky ole pelkästään kaunis.

  Voimme katsoa taakse, se on jo toteunut ja mennyttä, voimme katsoa tulevaisuuteen, mutta siitä emme mitään tiedä, meillä on vain tämä päivä. Se on lahjaa.

  Jospa uskaltaisimme toteutua omana itsenämme!

 • Veikko Kastinen

  Kiitos Tuula. Uskalluksesta ja pelkojemme käsittelystä paljolti on kysymys.
  Sitä pitäs varmaan olla ”seula” johon tarttus vaan niitä merkityksellisiä asioita, muut tippus pois.

 • Ari Niemeläinen

  Oppia ikä kaikki! Näin iäkkäämpänä huomaa, että kun on vähänkin pidempään erossa läheisistään, vaimosta, lapsista, lapsenlapsista, sitä todellakin vieläkin on – rakkautta. Miksi muuten kaipaisin heitä? Kun pikkunen sanoo, että ukki, sinä oot kiva, vaikka ootkin vanha. Kyllä tuntuu hyvälle! Samalla tasolla jos silläkään 4-vuotiaan kanssa. Minä tosin osaan korjata pyörän, jolla pääsee huristelemaan pihalla.

  • Veikko Kastinen

   Pyöränkorjaaja on 4-v:n mielestä varmasti ihmemies.

Kommentointi on suljettu.