Lapsien alullepaneminen

Uutiset ovat kertoneet, että syntyvyys Suomessa senkun laskee ja avioliitot kariutuvat. Mitä tehtävissä? Ihminen ponnistelee tullakseen viisaaksi, pinnistelee näyttääkseen sivistyneeltä. Kunniaa ja kuuluisuutta kaikki tuntuvat tahtovan. Rahaa ei tunnu olevan koskaan riittävästi, vielä rikkaammaksi pitäisi tulla.

Sitten ihmetellään: No mihin se uroksen ja naaraan keskinäinen seksisuhde katosi? Sivistyneet ihmiset eivät sellaisia harrasta. Mitä nyt joskus velvollisuudesta. Minä luulen ja arvaan että jokainen ainakin aavistaa mitä se sellainen velvollisuus seksi on, sen verran luolanaarasta ja -urosta meissä kaikissa vielä elää.

Tiedän pientenlasten perheiden paineet. Tuntuu että omat kokemukset ovat vaan pienen hetken takana. Paineet ovat kovat ja yhteiskunta lisää niitä kokoajan. Kun viisaat ja sivistyneet ihmiset eivät sitä sano, minä sanon. Panostakaa nuoret parit keskinäiseen parisuhteeseen, nimenomaan vetovoimaiseen seksisuhteeseen. Muita ongelmia joita meillä ihmisillä riittää on sitten lepposampi ratkoa. Mielelläni kuulisin ja lukisin kommentteja, kaikenikäisiltä pareilta.

ps. Mistähän johtunee että mitä sivistyneempi, korkeakoulutetumpi ja materiaalilla mitattuna rikkaampi ihminen on sitä vaikeampi on saada lapsia eli murhe on lapsettomuudesta.

Kommentit

 • Ari Niemeläinen

  Veikko on oikeassa nykylasten vanhempien kiireistä ja innosta elintason perään. Oli kiirettä ja markan perässä juoksua ennenkin, ehkä kuitenkin pienemmässä määrin. Kiirettä on eläkeläiselläkin, mutta seksin tarve taitaa jo pikkuhiljaa olla onneksi hiipumisen suuntaan menossa, senpä tähden joutaa joskus jopa harrastamaan; muutakin kuin seksiä! Toimiva parisuhde niin nuoremmalla kuin vanhemmallakin kaipaa seksiä, tavat ja tyyli vain muuttuvat. Keskustelua, yhdessä harrastamista parin kanssa ja koko perheenä pari/perhesuhde vaatii myös. Monissa perheissä harrastetaan liikaa vain minun ja sinun menoja ja silloin lapset jäävät usein paitsioon! Toki on oltava joskus omakin vapaapäivä tai -ilta, mutta kumppani huomioiden!

  • Veikko Kastinen

   Kiitos Ari kommentista. Kyllähän sitä markan perässä on saatu juosta. Niinkuin kirjoitit toimivan parisuhteen ydin seksi. Sitten on paljon muuta mukavaa. En
   oikein usko niinsanottuihin osakeyhtiö avioliitoihin, mutta jos jollakulla niin toimii, niin hyvä niin.

 • Jari Holopainen

  Olen saattanut viisastella aiheesta jo jossain toisessa yhteydessä, mutta pohdin silloin, josko uraorientoituneilla on jollain tasolla sellainen huoli mielen vieressä, josko tulevaisuudessa vastaan tulee kohdalle entistä komeampi, varakkaampi ja tietävämpi prinssi/prinsessa. Vaihtamalla paranee, kun on urautunut entistä syvemmälle urassaan.

 • Matti Muukkonen

  Voisiko olla jotain syytä lapsettomuuteen, kun naiset syövät ehkäisytapletteja 14-15 vuotiaasta liki nelikymppisiksi. Sitten hätäpäissään aletaan touhuta lasta aikaiseksi.

  • Veikko Kastinen

   Kiitokset kommenteista. Kaikki täyttä asiaa.

 • Tuula Kyyrönen

  Eivätkö miehet muka puhu? Olette todistaneet väitteen vääräksi. Kiitos!

  Jos pistän minäkin lusikkani soppaan.
  Hyvä seksi on parisuhteen liima, perheen turva.
  Siitä olen Veikon ja teidän kirjoittajien kanssa samaa mieltä.
  Enemmänkin mietin, että eikö me tehdä päätöksiä enemmän tunteen kuin järjen perusteella?
  Jos yleinen ilmapiiri ja omat tulevaisuuden näkymät ovat epävarmat, uhka joko todellista tai mentaalista, niin eikö se vaikuta myös siihen, että syntyvyys laskee.
  Ehkä kyse onkin toivosta. Sodan jälkeen haluttiin rakentaa maata ja synnyttää.

  • Veikko Kastinen

   Kiitos Tuula. Saatiinhan naisnäkökulmaakin. Kyllä. Päätöksiä tehdään tunteen perusteella. Järjellä vaan niitä yritetään sitten selitellä. On tosin ihmisiä, kuten minäkin että olen vakuuttunut että päätöksiini vaikuttaa vaan järki.
   Sekin on totta että epävarmuus ei lisää lastenteko haluja.
   Turvallisuushakuisuudessakin on tosin eroja. Mutta millä selitetään taloudellisesti hyvin toimeentulevien perheiden murhe lapsettomuudesta.
   Seksihän jos mikä tarvitsee tunnetta, eikä juuri ollenkaan järkeä.

Kommentointi on suljettu.