Maailma muuttuu, ajatukset muuttuu

Maailma muuttuu, ajatukset muuttuu, muoti muuttuu. Viisikymmentä luvulla elettiin vaatimattomasti ja luonnonmukaisesti ja sen armoilla, sitten tuli nousukaudet elettiin ja eletään kuin maapallon kantokyky riittäisi loputtomiin.

Nyt olisi palattava takaisin entiseen vaatimattomaan aikaan, niin tekisin minäkin jos olisin nuori ja voimia olisi, mutta haaveilla vain voi kuinka me vaimon kanssa  luonnon kanssa yhteisymmärryksessä eläisimme.

Mutta viisikymmentä luvulla miehet eivät tunteita näyttäneet, siinä nyt aika on parempi. Miehetkin itkevät, tosin monet ilman kyyneleitä, minäkin olen niin tehnyt.

Mitä itku muka auttaa? Mitä se antaa? sanoivat sodan kauhut nähneet ja häpesivät itkijöitä. No, eihän se mitään annakkaan, mutta se ottaa surun pois.

Me emme itkeneet, se oli valitettavasti sodan käyneiden lasten kohtalo. Nyt on aika toinen ja itkeäkin voi häpeämättä.

Kommentit

 • Arja Hakala

  Aihetta on miellyttävää luettavaa.
  Samalla voi pohtia mitkä aiheuttavat itkua.

  Itse itken iloisista tapahtumista, kuten lasten näkemisestä, ystävien tapaamisesta, huomioin osoituksista.

  ja jokin televisio-ohjelma esimerkiksi urheilutapahtuma saa kyyneleet aikaan. Parhaillaan tähän aikaan vuosittain pelataan snookerin maailmanmestarikisaa Sheffieldissä, Iso-Britanniassa. Suosikkipelaajia seuratessa voi ilosta itkeä, kun on perehtynyt heidän aikaisempiin taustoihin, mitä on kokeneet. Ollen nyt ammattilaispelaajia.

  Kyllähän itku viestii ihmisten luonteista.

 • Veikko Kastinen

  Onnittelen Arja sinua, jos osaat itkeä monista asioista, se nimittäin on terveellistä, parasta ”sydän lääkettä.

  Minä vasta 70-kymppisenä opettelen. Häpeän itkua vieläkin, mutta jotakin olen oppinutkin.

  Varmaan itku viestii ihmisen luonteesta, kuten naurukin, mutta mistä ja miten ihmisen luonne muotoutuu ja muokkaantuu, lapsuuden kokemukset ovat ratkaisevia, mutta eivät toki määritä koko elämää.

  Kiitos Arja kommentistasi.

 • Ari Niemeläinen

  Sisin kovasti toitottaa: katso vähän missä vollotat tai vetistelet. Mies se tulee räkänokastakin, muttei tyhjännaurajasta, miehet ei itke. Siinä pari peruohjetta millä on pitkään pötkitty, enää ei tahdo portit pidätellä, liekö jo ukko niin täynnä kyyneleitä?

 • Veikko Kastinen

  Ei siinä mitään menetä, jos itkee, mutta voi saada paljonkin, sanoo mies joka on päättänyt opetella, onhan tuo jo aikakin ennenkuin häviää ymmärrys mitä se itku tarkoittaa.

 • Veikko Kastinen

  Ei siinä mitään menetä jos itkee, mutta voi saada paljonkin sanoo mies joka on päättänyt opetella.

  Onhan tuo jo aikakin ennenkuin häviää ymmärrys että mitä se itku tarkoittaa.

  Kiitos kommentista Ari, en ole mitään menettänyt, kun olen itkenyt.

 • Matti

  Joiskus luin eräästä tutkimuksesta, että itkeminen puhdistaa ihmisestä haitallisia yhdisteitä. Tarkoittaako tämä sitä, että mitä uutterampi ”vollottaja” niin sitä terveempi hän on. Ja voisin siihen vielä lisätä nauramisen itkemisen lisäksi. Nauravaista ihmistä sanotaan muutenkin onnelliseksi ( ellei sitten ole kysymyksessä tekonaurua) joka usein yhdistetään toisen vahingon iloksi. Siinä sitä tulikin itkua ja naurua alkajaisiksi.

 • Veikko Kastinen

  Tunteensa tunteva ja näyttävä ihminen on luovempi ja avoimempi ja terveempi, näin ajattelen ja vähän kateellinen olen heille joille se on luontaista.

  Lapsuudessani en saanut tunteilla, onnekseni minulla on vaimo joka kannustaa minua näyttämään tunteeni, eikä minun tarvise ollenkaan hävetä itkemistä.

  Kiitos Matti kommentistasi.

Kommentointi on suljettu.