Mikä naisessa on niin pelottavaa

Olen savusaunassa syntynyt metsäläinen, siansuolisaippua ja lämmin lehmän kantturasta juuri lypsetty maito ovat tuttuja asioita. Luomutuotteita. Lipeästä en tiedä miten lie siansuolisaippuan sekaan annosteltu.

Metsässä osaan kulkea eksymättä, kaupungeissa eksyn aina.

Sivistyneiden, hienojen ihmisten seuraa olen vaistomaisesti kartellut koska olen pelännyt heitä. Tiedän että aivan hulluahan se on mutta ihminen on sensortin hullu että minkä lapsena on päähänsä saanut tai joku on sinne ajatukset takonut niin myöhemmin niiden muuttaminen on työlästä, mutta ei toki mahdotonta.

Pienenä poikana kuuntelin pontikka humalaisten miesten puheita naisista. Naisia pantiin ja kaikki naiset olivat huoria. Papitkin panivat toisten vaimoja ja sitten veivät torpan ainoan lehmän ja herrat ottivat pellot.

Siinäpä sitä oli seurusteluoppia kun tuli aika jolloin tytöt alkoivat kiinnostaa. Kauan meni ennenkuin ymmärsin että ihan ihmisiähän ne naisetkin ovat.

Naisia on koko ihmishistorian poltettu roviolla milloin minkin syyn tai oletuksen mukaan. Vielä nykyihminenkin kivittää naisia kuoliaaksi ja silpoo sukuelimet vammauttaen näin tytöt. Nainen ei ole saanut opiskella papiksi, sitten ei saarnata kirkossa, eivätkä kaikki miespapit hyväksy naista vieläkään. Kaikki on tehty vaan siksi että ihmiset ovat uskoneet sokeasti milloin mitäkin.

Mikä naisessa on ollut niin pelottavaa ja mitä omia pelkoja miehet ovat piilotelleet? Minä en tiedä kuin vähäsen.

Nykynaiset eivät varmaankaan tällaisia asioita mieti, ainakaan Suomessa. Pontikka miehetkin ovat menneet mananmajoille. Elämä kehittyy. Hyvää uutta vuotta.