Minä pidän ukolle vakavan puheen ja kiitän auttajia

Anteeksi, että minä sanon näin, että sinä tarvitsit tätä.

Sinä lensit selällesi kovaan puurappuun ja satutit selkärankasi kovaan terävään rapunreunaan, niin ettei sinusta ollut enää ylösnousijaksi. Uikutit tuskissasi lattialla odotellen ambulanssin tuloa.

Mihin sinulla oli niin kova kiire saada viimeistä listan pätkää takan muurin ympärille laipioon ettet kerennyt ajattelemaan minkälaisen huteran tellingin olit rakentanut, joka sitten petti ja heitti sinut selällesi puurappuihin.

Nyt minä sanon sinulle ukko, nyt riittää remontttihommissasi kiirehtiminen.

Jos et kerkiä ajattelemaan ensin ennenkuin teet sinä tarvitset vielä kovemman opetuksen. Nytkin oli ainekset vaikka mihin pudotessasi rappuihin, takaraivo meni muutaman sentin päästä tervävää kirjahyllyn reunaa ennenkuin olit alhaalla lattialla.

Uikutit Kys:ssä kovalla lavitsalla (selkärankamurtuma epäily) kuin piesty koira. Sinulle tuli mieleen lapsuutesi potkittu koira joka makasi teidän heinäladon alla etujalka katkenneena. Eikä sinusta ollut sille auttajaksi. Mistäpä sinä sille olisit apua hakenut. Annoit sitten sen kituen kuolla.

 

Minä kiitän ambulanssimiehistöä, rauhallisesta ja erittäin ammattitaitoisesta ensiavusta.

Kiitän Kys:n kirurgisen polin henkilökuntaa hyvin ammattitaitoisesta ja hyvästä hoidosta ja huolenpidosta että pääsimme niin isosta talosta turvallisesti kotiin.

Siinä lavitsalla uikuttaessani, vaimoni kävi pyytämässä minulle lisää kipulääkettä, voi miten hyvältä tuntui, kun kipu hellitti ja sain paremmin hengiteltyä.

Vielä paremmalta tuntui, kun sain kuulla ettei murtumia ollut. Lihasruhjeita vaan. Ne paranee. Voi jos se pahoipidelty koirakin olisi saanut samanlaista hoitoa,tai edes kipulääkettä.

Ihmiselle elämä puhuu joskus karunlaisesti. Ukolle se puhui niin että olet sinä kovakalloinen, mutta täytyy myöntää että kova luu olet. Luut eivät  murtuneet. Samaan aikaan ukko muistaa lapsuudesta pontikkaukkojen puheet pelottomasta kovakalloisesta sotakaverista joka ei välittänyt vihollisen tarkka-ampujista. Häneltä rajähtivät tarkka-ampujan luodista pääkallon luut.

Kiitos myös suurelle Opettajalle, että varjelit minua pientä ihmistä. Toivottavasti minusta tuli ymmärtäväisempi ja edes vähän parempi ihminen.