Missä vika, mikä diagnoosi

Jos minä sanoisin, että sydänvaivojesi tai verenpaineesi nousun syynä saattaa olla vika päässä, niin varmasti loukkaantuisit. Lääkärin antama hieno lääketieteellinen diagnoosi sitävastoin saattaa jopa ilahduttaa sinua.

Kun minä taistelin elämää vastaan, sydänparkani rasittui ja oireili. Kun levossakin tein ”työtä”, eli murehdin firmani asioita niinkuin maailmanlopun asioina, verenpaineeni nousi. Ilahduin kun vika löytyi ajattelusta eli vikaa oli pahasti päässä. Ilahduin koska silloinhan sen voin ihan ite korjata, enkä tarvitsekkaan kahta isoa pussillista lääkkeitä. Jos joku uskoo että se on uskomushoitoa, ihan rauhassa uskoo niin.

Ajatteleppa itekin, se on mahdollista sinullekin, jättää turhat taistelut (joissa aina häviää) ja löytää sinua voimaannuttavia asioita ja levätä.

Jotakinhan kieltolakia Suomeen puuhataan, saako enää sitten tällaisia kirjoitella, aika näyttää. Ajattelemasta ihmisiä ei voine sentään kieltää, saatikka sellaista kieltoa kontrolloida.

Juice Leskinen sanoi viimeisissä haastatteluissaan että jos kuka tahansa laittaa elämänsä risaiseksi niin varautukoon siihen että elämästä tulee risainen ja totisesti Juicenkin elämä oli risainen. Arvostan kovasti hänen tuotantoaan, mutta viisaamminkin olisi voinut elää, mutta olisiko sitten syntynyt kuolemattomia lauluja, ehkäpä ei, vaikea sanoa.

Kaikella on syy ja seuraus, mutta mistä ne syyt tulevat ihmisille. Sitäpä kannattaa miettiä.

 

 

Kommentit

  • plokkariukki

    Eikö Veikko moni haikailekin elämätöntä elämää kuolinvuoteellaan. Minä olen hakannut monessa kohdin päätä kiviseinään tehden ”töllöntöitä” halujeni mukaan. Aina on joku tullut ja nostanut pystyyn rähmälleen menneen pojan, miehen, äijän. Sydän- ja stressi- ja muut vaivat ovat tuntuneet joskus ylipääsemättömiltä ja kokonaan tuskin niistä koskaan irti pääsenkään, mutta syyllinen on nykyään helppo löytää ja tunnistaa, se kun katsoo peilistä. Jos nyt ei kaikkeen ihan täysin syyllinen itse olekaan, niin valinnat sentään olen itse tehnyt ja niissä olisi ollut joskus hyvä kysyä ohjetta tai vihjettä, jos ei muilta niin vaimolta sen jälkeen, kun oli tehnyt vaimon valinnan.

  • Veikko Kastinen

    Kyllä varmasti moni elämätöntä elämää haikailee.
    Minä en lapsuuttani tai nuoruuttani haikaile, enkä vanhuuttakaan kovin innokkaasti odota. Mutta jokainen kokemus pahakin ja kivuliaskin on ollut tarpeellinen ja jos siitä olen jotakin oppinut (jota joskus epäilen) niin silloin sitä tapahtumaa voi sanoa jopa hyväksi ja tarpeelliseksi kokemukseksi.
    Ari, se on meiltä miehiltä suurta viisautta kysyä ohjeita ja vihjeitä vaimolta, naisen järkevyyttä tarvitaan.

Kommentointi on suljettu.