Mitä on terveys

Mitä tai mikä on terveyttä? Se on niin suurenluokan kysymys etten yritäkkään vastata. En yksinkertaisesti tiedä. Tällä hetkellä se voi olla sitä ettei sairasta koronavirusta tai että on siitä parantunut.

Mielestäni jos tietäisimme mitä on terveys niin sairautta ei enää olisi. Mutta kun ihminen on rajoitteinen ja kuolevainen niin sairautta on. Onko terveyttä hyvät laboratorio tulokset ja sairautta huonot, mielestäni ei aivan yksiselitteinen ole sekään, mutta saattaa antaa viitteitä.

Jokainen ihminen on ainutlaatuinen yksilö, joten yleisluonteiset neuvot eivät voi koskaan eivätkä mitenkään kaikille toimia eikä päteä.

Asiantuntijoita kannattaa ja pitääkin kuunnella. Joillekin on tärkeää kuunnella Jumalan ääntä ja sanomaa. Joillekin Jumalan ääni kuuluu luonnossa ja luonnonlaeissa. Mutta viimekädessä vastuu on minulla ja sinulla omasta terveydestämme, siten myös koko planeetastamme.

Hallitukselle kuuluu kiitokset, kovaan paikkaan jouduitte tai teidät asetettiin, erinomaisen hyvin olette toimineet. Koronaviruksen laannuttua kannattaa kaikkien käyttää rahaa kotimaan matkailuun. Suomi on kaunis matkailumaa. Mutta matkailun aika ei ole nyt.