Miten on ihmisen itsenäisyys

Suomi ja me suomalaiset  haluamme olla itsenäisiä. Meille on tärkeää itsemääräämisoikeutemme, haluamme päättää omista asioistamme. Näinhän me juhlapuheissamme puhumme.

Miten itsenäinen ja -määräinen on eläkeläispariskunta joka surkuttelee vuosien työn menneen hukkaan kun nyt ovat saaneet puutarhansa tuottamaan vihanneksia ja marjoja, mutta eivät kuulemma saa niitä syödä kun lääkäri on kieltänyt. Ilmeisesti heillä on lääkitys johon marjat ja vihannekset eivät sovellu. Tämä on tietenkin kuulemaani puhetta, omin korvin kuultua. Ei hyvältä kuulostanut.

En halua, enkä voi kenenkään lääkitykseen puuttua, se on selvä asia. Voin vaikuttaa ja päättää vain oman lääkitykseni.

Yleisesti voin kyllä sanoa että jos luottaa sokeasti vanhempiinsa, lääkäreihin, fysioterapeutteihin(oma koulutukseni), ynnä muihin meihin vaikuttaviin auktoriteetteihin silloin ei huomaa heidän virheitään. Virheettömiä ihmisiähän ei ole.

Mutta ennenkaikkea jos sokeasti luottaa silloin oma ajattelu unohtuu, joko ei haluta ajatella tai muuten vaan laiskottaa, silloin jää omat virheet huomaamatta eikä niille sitten voi tehdä mitään (esim. terveytensä edistämiseksi).

Lääkäri tai fysioterapeutti ei määrää mitään sinun elämääsi, mutta heitä kannattaa kuunnella ja ottaa opiksi sen minkä sinä tunnet tarvitsevasi.

Itsenäisen Suomen kansalaisella on itsemääräämisen oikeus, sanoisin että jopa velvollisuus.

Kommentit

 • plokkariukki

  Omalääkärini (bändikaverini) sanoi minulle, sanottuani hänelle olevani liian lihava, että et sinä varsinaisesti lihava ole, olet vaan tukeva. Ketä Veikko uskon, vaakaa, omalääkäriä vai itseäni? Kyllä 95 kg 175 sm kropassa on aika paljon, onko se liikaa? Tosin se kaikki on/oli melkein ”terästä”. Lukiessa ja kuunnellessa ohjeita ja ravinto- yms. suosituksia tänä päivänä kaikkine vitaepro ja laihdutusaine-mainoksineen, tulee mieleen, että tyhmä olen ainakin! Parilla pillerillä/ päivä homma hoituisi yksinkertaisella tavalla, nyt tunnen mielestäni olevani kipeä ja lihava. t. epätietoinen, kepilläkö ohjattava?

 • Veikko Kastinen

  Itseä kannattaa aina uskoa. Lääkäri haluaa olla miellyttävä, varsinkin kun on soittokaverisi. Takuuta kukaan ei pysty antamaan, oletko terveempi 85-kiloisena tai 95-kiloisena ja elätkö pidempään, kun se ei ole pelkästään kilogramma asia.
  Silti kannustan Ari ottamaan jonkunlaiseksi tavoitteeksi tuon 85-kiloa.

 • plokkatiukki

  Tavoite on asetettu juuri Veikon luvuille, mutta kun nuo voissa paistetut kuha- ja haukifileet on niin turkasen hyviä uusien pottujen kanssa. Pitäisikö lupailla, että helteitten perään alkavat puntit kolista, ruoka-annokset pienentyä ja muuttua kasvispitoisemmiksi? Erälle kun pääsen vielä pehmeitä polkuja tallaamaan asfaltin sijaan, niin ehkäpä? Vertaistukiryhmä elämäntaparemonttiin olis hyvä kun sellaisen löytäisi!

 • Veikko Kastinen

  No, jos neuvoa saan, niin voissa paistetut kuha- ja haukifileet uuden salaatin kanssa.
  Ruokavalio on huomattavasti tehokkaampi kuin liikunta painonpudotukseen,mutta kun olo kevenee sitä ikäänkuin huomaamatta haluaa lähteä liikumaan. Siitä se Ari lähtee!

Jätä kommentti

*