Naakkojen linnanjuhlat

Olen aika paljon tarkkaillut luontoa ja eläimiä. Aina ne kuitenkin yllättävät ja hämmästyttävät ja vaikka niitä ei pitäisi inhimillistyttää silti monesti tulee niin tehtyä. Tai toisinkinpäin, kun katsoo suuttunutta pikkulasta, tulee väkisinkin mieleen härkävasikka joka puhkuu ja katsoo alta kulmain sille vääryyttä tehneeseen ihmiseen.

Linnanjuhlien lähestyessä tuli mieleen naakkaparven näytelmä jota seurasin syrjäsilmin eräänä loppukesänä. Naakkaparvessahan on hyvin tarkka arvojärjestelmä ja avioparit muodostuvat kuten ihmisillä. Alempiarvoinen naakka aina väistää ylempäänsä. En tarkalleen voi tietenkään tietää mitä silloin tapahtui, mutta minusta vaikutti siltä että parvessa tapahtui vallanvaihto. Uusi kuningas ja kuningatar naakka oli valittu tai ne olivat ottaneet vallan.

Näytelmä oli seuraavanlainen: Oli kaksi jakaantunutta porukkaa. Pienempi porukka oli ehkä syrjäytetty tai sitten ne eivät välittäneet osallistua juhliin, jossa avioparit kesänpoikaset mukanaan kävivät vuorotellen kaiken keskipisteenä olleita kuningasta ja kunigatarta kumartamassa.

Mustat frakit päällä ja arvokkaasti linnut lähestyivät hallitsijoita. Rouvat sukivat herrojen mustaa pukua suoriksi ja herrat välillä ruokkivat makupaloilla rouvaansa, joista jotkut näyttivät minusta ylisyöneiltäkin. Hallitsijoiden eteen tullessaan arvokkuus yhtäkkiä katosi, ne matelivat maassa kuninkaallisten edessä.

Miksihän ihminen sanoo haluavansa olla ihminen? Eikö usko siihen että on ihminen?