Nainen, älä sääli miestä impotentiksi

Miehen elämää ei voi elää kuin mies itse. Älkää hyvät naiset ryhtykö (juoppoa) miestä hyysäämään, älkääkä missään tapauksessa säälimään. Säälimään ei pidä ryhtyä ylipäätään ketään miestä, tapahtui mitä tahansa.

Myötätuntoa kyllä, mutta ei kiitos sääliä naiset. Jos haluatte miehestä impotentin ja mies siihen suostuu niin säälikää siinä tapauksessa. Kaikkein pahimmat seuraukset on jos mies alkaa sääliä itseään.

Ylläksellä rinteessä traagisessa onnettomuudessa loukkaantunut nuorimies, (julkisuudessa esillä ollut) joka melkein toivottomasta tilasta on hienosti kuntoutunut on hyvä esimerkki, ettei mitään säälimällä saavuteta. Hän ei vaipunut itsesääliin. Olen itsekin työssäni nähnyt ja kokenut sankaritarinoita. Olen nähnyt mitä tapahtuu kun ihminen heittää pois itsesäälin ja alkaa toimimaan. Tapahtuu ihmeitä.

Tiedän mitä debressio on, vaikka omakohtaista kokemusta ei ole. Vakava masennus lamaannuttaa ihmisen totaalisesti. Ihminen tarvitsee silloin ymmärrystä ja myötätuntoa. Sääli ei ole silloinkaan oikea hoitotoimenpide. Myötätunto on aivan muuta kuin sääli.

Terveydenhoitoalan työntekijöissäkin debressiota näkyy yllättävän? paljon. Tunnollisimmat työntekijät, itsensä unohtaen yrittävät auttaa muita.  Uhrautumalla näin polttavat loppuun itsensä. Siitä ei ole kenellekään mitään hyötyä.

Voiko kukaan juopon parantaa? Voiko kukaan kenenkään masennuksen poistaa? Syyt jotka näihin ovat johtaneet tietää vain sairastunut, siten hänellä on avaimet niistä toipumiseen.

Kommentit

  • Mattipen

    Veikko, sanot tietäväsi mitä debressio on.
    Minä tiedän depression, kun olen sen takia työkyvytön, mutta debressio on minulle tuntematon.

    • Veikko Kastinen

      Kiitos kommentista. Oikein, kirjoittajalta on mennyt pehmeet ja kovat beet ja peet sekaisin. Hyvää kevättä sinulle.

Kommentointi on suljettu.