Naiset,älkää väsyttäkö itseänne

Krooninen väsymys on sairaustila joka vaivaa enemmän naisia kuin miehiä. Se on viisaiden, korkeasti koulutettujen, menestyvien ihmisten ongelma. Siksiköhän se meitä miehiä vähemmän vaivaakin. Luovien ammattien ihmisillä sitä myös esiintyy. Monen taiteilijan luovuus sammuu ennenaikaiseen kuolemaan.

Mitään ihmelääkettä krooniseen väsymykseen ei ole. Henkiseen ongelmaan tuskin lääkettä pystytään kehittämäänkään. Aivot ovat ylirasittuneet. Sängyssä makaaminenkin väsyttää. Nukkumaan pakottautuminen ei anna nukkua.

Tehokas työntekijä on arvostettu työntekijä. Työnarkomaani ei jaksa loputtomiin. Velvollisuuden tuntoinen, omiin resusseihin nähden ylisuuren vastuun kantaminen ja ennenkaikkea toisten elämästä vastaaminen vievät elimistön sekaisin. Useasti tällainen ihminen alkaa kuntoilla ”vimmalla”, juosta lenkkejä aina vaan kovemmin tai rehkiä kuntosalilla yhä ”julmetummin”. Väsymys eikun pahenee kunnes tulee täydellinen romahtaminen.

Tällaisen ihmisen sielu on väsynyt erilaisten HALUAMISTEN ja PYRKIMYSTEN takia. Ne vapauttaessaan ihminen saa mitä TARVITSEE. Vaikkapa hikisen rentouttavan fyysisen työn.