Naisia vaivaa haluttomuus/haluavat enemmän seksiä

Autolla ajaessani kuulin radiosta miestoimittajan selostavan suomalaista tutkimiusta: Miehet elävät puutteessa. Naiset ovat haluttomia. Naiset haluavat enemmän seksiä. En ymmrtänyt mitä se sano. Mikäs logiikka tuossa nyt oli?

Siinä ajellessani tuli mieleeni sama propleema, mutta toisessa yhteydessä. Nuorten naisten yleiset ruokahalun häiriöt: En halua syödä. Haluan syödä. Tuota haluan. Tuota en halua. Ravintoaineiden syönti ja ruokapöydässä nirsoilu tulivat jostain syystä mieleen.

Jätän kaiken muun esileikin väliin; arvostuksen, yhdessä kotitöiden jakamisen, kauniit sanat jne. Menen suoraan asiaan.

Rakastava ihminen on terve ja onnellinen. Hänelle seksi maistuu. Hänelle ruoka maistuu. Ruokahalu on normaali. Ulkonäkö kysymykset ovat mitättömiä.

Arvoisa nainen mitäpä jos kokeilisit sanoa kumppanillesi: Haluan sinua ja TARVITSEN SITÄ. Takaan että tapahtuu. Tuskin mies sivistystä ja siveyttä makuuhuoneessa kaipaa.

Kommentit

 • Seija Hämäläinen

  Lainaan itseäni Unihiekkaa-kyhhäyksestäni: ”Yhtenä syynä voisi ajatella, että kapula toisessa kädessä on vaikea saada kumppania syttymään liekkeihin. Jos makuuhuoneessa televisio tai tietokone kilahtaa, seksi (paras unilääke) ikkunasta ulos vilahtaa”.

 • Veikko Kastinen

  Kiitos kommentista Seija. Unihiekkaa-kyhhäyksessäsi on asiaa. Kyllä jos vimpaimet kiinnostaa enemmän kuin kumppani, niin sanonko mitä. Jätän kuitenkin sanomatta. Eihän sellainen ukko tai akka ole makuuhuoneessa läsnä ollenkaan. Syököön muita unimyrkkyjään.

 • Tuula Kyyrönen

  Kiitos Veikko! Mielenkiintoista, ettei asiaan ole puututtu innokkaammin.
  Onkohan kyse siitä, että kalikka kalahtaa omaan nilkkaan. Tosiasia lienee, että seksi ja seksuaalisuus ovat niin herkkiä asioita, että jokaisella on monenlaisia kokemuksia, monenlaisia tunteita, myös kipeitä, onko luottamusta, kelpaanko. Ja kun on päällä pelko, haluaa suojautua enemmiltä loukkauksilta. Kun pitäisi puhua, vaietaan – varmuuden vuoksi.

 • Veikko Kastinen

  Kiitos Tuula hyvästä, avoimesta kommentista.

Kommentointi on suljettu.