Niska jäykkänä aina oikeassa

Tuntuuko siltä että toiset ovat aina väärässä ja sinä oikeassa. Pidätkö peräänantamatonta luonnettasi hyvänä ominaisuutena. Oletko huomannut kehossasi kankeutta, niskassasi jäykkyyttä. Oletko huomannut ajatuksissakin jäykkyyttä, onko peräti joku jo huomauttanut että höperehdit. Onko kehosi varsinkin aamuisin yhä pidempään jäykkä. Mitä kiukkuisemmin olet varma oikessa olemisestasi sitä lähempänä on järkesi murtuminen.

Mistäkö minä tällaisia kirjoitan. No havainnoistani ja omista kokemuksista. Meni melkein koko elämä ymmärtää niinkin yksinkertainen asia, ettei minulla ole mitään valtaa toisten elämään. Pitkään aikaan ei ollut mitään valtaa edes omaan elämääni.

Peräänantamaton luonne näkee elämän taisteluna. Taistelee sitten minkä jaksaa ellei viisastu ja lopeta taistelua ja ala väistelemään ettei ota kuonoonsa jokapaikassa ja ala ymmärtämään että toinen katsoo asioita omalta kantiltaan ja ne kantit täytyy yhteen sovittaa.

Kun annat ajatuksesi joustaa, joustaa kehosikin.

Kommentit

  • Ari Niemeläinen

    Veikko puhuu asiaa. Tässä jurikka mikä jurikka vaikka voissa paistaisi. Helppo sanoa itselleen, että anna olla, toisista puhumattakaan, mutta miten on? Lapin mies totesi Levin ravintelissa joskus iltaa tanssien viettäessään ja nuorempia naisia vokotellessaan, että koko ukko pelkhää jäykhää, paitti se, jonkha pithäisi olla. Taitaa minun kohdalla olla tämä luonne, että `taittuu ennenkuin taipuu`.

    • Veikko Kastinen

      Ari, kokeileppa miltä tuntuu nöyrtyminen ja sydämestä lähtevä anteeksipyyntö. Sellaisia tilaisuuksia tulee varmasti itsekullekin melkeipä päivittäin. Se jos osattaisiin oltaisiin monta astetta terveempiä.

Kommentointi on suljettu.