Niskat ja muisti jumissa

Lihasjännitys niskalihaksissa vetää nikamat (luut) liian lähelle toisiaan, niskanikamien toimintahäiriöt aiheuttavat päänsärkyjä (migreeni), verenpaineen nousua ja muistihäiriöitä.

Nykyisin työ kuin työ vaatii istumista ja tuijottamista johonkin ruutuun usein niska taaksepäin kenossa asennossa. Tilanne pahenee jos teet työtäsi tyytymättömänä tai jopa vihaisena.

Minä en rakasta tietokoneita (orjuuttajiani), tunnesieluni tappelee sitä vastaan ( ei tietenkään ole viisasta). Samalla mitalla tietokone ei rakasta orjaansa ja sitten olemme jumissa molemmat, minulla niskat ja tietokone jumissa muuten vaan.

Sanotko sinä: Oi sinä kaunis rakas älykännykkäni. Olisi ehkä viisasta rakastua tekoälyyn. Jossakin vaiheessa kaikki ihmiset ovat muistihäiriöisiä dementikkoja ja tekoälyrobotit joutuvat päättämään mitä ihmisille pitäisi tehdä. Rakastetun robotin voisi kuvitella olevan hieman inhimillisempi.

Sellaisia aikoja ootellessa kannattaa venytellä niskalihaksia ja kuunnella nikamien rutinoita (ovat vetäytyneet liian lähelle toisiaan) ja yrittää saada nikamat toimimaan.

Koko kehon liikuntaa suosittelen, jotakin halonhakkuu tyyppistä puuhaa.

Kommentit

 • seija sanaleikkimökistään

  Jumissa olevat niska- ja HUOM! kaulalihakset aiheuttavat yllättävän monenlaisia vaivoja. Itselläni oli (ennenkuin opin hoitamaan) näköhäiriöitä, hammassärkyä, rapinaa korvissa ja jumissa voi koko olo olla kamala, mieliala maassa jne.
  Yöllä ei löydy asentoa tyynyn kanssa.
  Sopiiko halonhakkuun tärähdykset, jos on kulumia niskassa?

 • Veikko Kastinen

  Hyvinpä Seija kuvaat monenlaisia oireita joita niska ja kaulalihasten jumit voivat aiheuttaa.
  Niskanikamia on seitsemän, jos nikamat ovat ”kuluneet” eli on toimintahäiriö niin minun mielestäni energian liikuminen häiriintyy.
  esim 5 niskanikaman toimintahäiriö aiheuttaa sydämen rytmihäiriöitä (usempi potilaskokemus).
  Kyllä halonhakkuu sopii, tietenkin aluksi varovaisesti kokeilemalla.
  Minun mielestäni tavoite niskanikamien ja muidenkin nikamien on saada ne toimimaan omassa tilassaan (väljyys).

 • Veikko Kastinen

  Tarkistin vielä vanhoista potilaspapereista, se on 6 niskanikaman toimintahäiriö joka saattaa aiheuttaa sydämen rytmihäiriöitä ja ylin 1 nikaman häiriö painon tunnettta päässä ja mahdollisesti muistihäiröitä.

Kommentointi on suljettu.