No johan on urheilutapahtuma

Kohta 20.11-18.12. 2022  alkaa Qatarissa ”jalo” urheilutapahtuma, jalkapallon maailmanmestaruus turnaus. Minäkin olen ollut intomielinen futiksen kannattaja. Nyt en enää ole, niin räikeää lahjontaa ja muuta törkyä on pesiytynyt Fifan ympärille.

Se kuinka korkean tason häpeämättömyys ylpeilee jalkapallo pyhätön rakennus siirtotyöläisten kärsimyksillä on aivan uskomattoman törkeää, ettei kenenkään pitäisi tukea MM-kisoja.

Jos jotkut vielä haluavat saada selville ne maailmanmestarit, niin tulkoot Suomen lumihankeen potkimaan. Kyllä se siitä mestarit saadaan selville. Ei tarvita rahasalkkujen jakoja eikä ihmisten manipulointia aivan hölmöiksi.

Minkälaiset ihmisoikeudet ovat Qatarissa? Ihmisoikeusloukkaukset ei pitäisi olla ostettavissa.

 

Kommentit

 • Ari Niemeläinen

  Miten urheilun näki nuorena reiluna ja hyvänä asiana? Nyt ikääntyneenä ja median tuotua julki kaiken urheilun ympärillä olevan saastan, mielenkiinto ja maku lähes kaikkeen urheiluun on kadonnut. Tuntuu että lasten pihapelit ovat ainoat ”puhtaat” lajit urheilun saralla

 • Veikko Kastinen

  Maku on mennyt minultakin urheilun seuraamiseen. Enkä pidä ammattimaista urheilua mitenkään ihanteelisena ammattina. Kova ja raaka ammatti se on.

  Jalkapallo lajina on niin suuri että onkohan johtajat sairastuneet suuruudenhulluuteen, pilaavat monen jalkapallotaiturinkin maineen.

  Lasten pihapelit ovat kansanterveydenkin kannalta ihan jees.

 • Matti

  Eilen katsoin kännykässä, kuinka Kiinalainen isä mukiloi ja retuutti , myöskin potkuja sateli. Kysymyksessä oli 14 vuotiaan tennispelaaminen (harjoittelussa). Isän mielestä pelaaminen ei ollut isän mieleen, liian tehotonta pelaamista. Fideolla kuului. kuinka silminnäkijät huusivat mukiloinnin lopettamista. Voi vain ajatella millaista ”pieksämistä ja mukilointia” on silloin, kun ketään ei ole näkemässä. Eikä tällainen toiminta ole urheilussa harvinaista, muun häiriköinnin lisäksi.

 • Veikko Kastinen

  Pelolla kasvatettu tenniksenpelaaja kadehtii aina itseään parempaansa ja kateus on urheilun syöpä, niin kuin se on kaikessa muussakin.

  Kiitos Matti kommentistasi, surullinen on pojan kohtalo.

Kommentointi on suljettu.