Nuoruuden herkkyys, tarvitaanko beetasalpaajia

Yhä useampi nuori hallitsee ahdistuksen sydänoireita lääkkeillä (Savon Sanomat 29.6).

Elämä on, tai hyvä olisi olla oppimista lapsuudesta vanhuuteen. Oppia voi monella eri tavalla; kokemuksen, tiedon, ymmärryksen, ollaan nähty, kuultu ja koettu kukin omalla tavallaan. Nuoruuden herkkyydessä kuulemamme sanat voivat pahimmillaan musertaa ja ne voivat myös kivettää, viedä pois herkkyyden ja luovuuden.

EKG eli sydänkäyrä antaa tietoa sydämen toiminnasta, jos olet rauhallinen sydänkäyrä on ok. Herkkä nuori saattaa jännittää lääkärintarkastusta, hänen sydämensä hakkaa ja verenpaine heilahtelee ylös ja alas, ja sydänkäyrä on senmukainen. Diaknosoidaanko sairaus vaikeammaksi kuin se todellisuudessa on?

Olisiko viisasta selvittää mikä ajatuksia vaivaa ja haittaa nuoren koko elämää jospa se olisi korjattavissa ilman lääkitystä.

Kommentit

 • plokkariukki

  Veikko, viimeistä lausettasi pitää korostaa meidän vanhempienkin kohdalla, mikä meidän ajatuksiamme ja elämäämme oikein vaivaa? Iso osa asioista on paremmin kuin koskaan ennen, mutta pillereillä, viinalla ja muilla mömmöillä pyritään muka parantamaan elämän laatua?

  • Veikko Kastinen

   Ari, kyllä totta on. Ajatus ja suhtautuminen elämään ratkaisevat, niin yksinkertaista mutta meille ihmisille niin monimutkaista ja vaikeaa. Mömmöt tuskin tuovat mitään apua elämään.

 • seija sanaleikkimökistään

  Tuntuu että nuoriso passivoidaan ja eristetään elämästä järjestelmällisesti. Heidät on saatu kytkettyä härpäkkeisiin niin, että oikea elämä lipuu ohi. Lisäksi heiltä evätään tunteet, pienikin suru tukahdutetaan lääkkeillä. Nuorisosta tehdään robotteja. Toinen asia, jolle ei voida mitään jatkuvasta paasaamisesta huolimatta on kiusaaminen. Heidät jätetään heitteille ja annetaan lapsellisuudessaan tehdä mitä tahansa.

  • Veikko Kastinen

   Kyllähän se vähän siltä vaikuttaa niinkuin Seija kirjoitat. Enemmän kaipaisin epäilijöitä ja etsijöitä, vähemmän kaiken uskovia. Kyllähän heitä nuorissakin toki löytyy.

Kommentointi on suljettu.