Oi Suomi

Suomessa jokainen näkee ja kokee miten Suomi vanhenee ja toimeliaisuus hiipuu, maaseutu autioituu on vaan meitä vanhoja ukkoja ja akkoja. Ehkä ne espoolaiset tai helsinkiläiset eivät sitä näe.

Mikä sitten on haitallista  maahanmuuttoa , ratkaiskoon järkevät poliitikot.

Akan rievut aikoinaan synnyttivät toistakymmentäkin lasta, nyt ei synnytetä sitä ensimmäistäkään, niin on elämä muuttunut.

Minun järkeni ei riitä eikä ymmärrä valtiontaloutta, kun yhteen rahantarpeeseen ei sitä rahaa kertakaikkiseen ole, mutta heti kohta toiseen kohteeseen sitä riittää niin ettei laskea tarvitse.

Vaikka ei mentäisikään siihen kurjuuteen missä me sodan käyneiden jälkeläiset elettiin, niin nyt ihmisillähän tuntuu olevan loputttomia haluja vaikka mihin, vaikka ihmisen todelliset tarpeet ovat hyvinkin pienet ja rajalliset.

Kunnioitan suuresti ja syvästi menneitä sukupolvia jotka elivät vaatimattomasti ja luonnon kanssa sopusoinussa.

Kommentit

 • Ari Niemeläinen

  Ehkä meidän on hyvä oppia olemaan hyvillämme siitä mitä meillä on, eikä kuvitella tulevamme vasta sitten onnelliseksi saadessamme jotakin sellaista jota jollakin toisella on. Muistan lapsena joskus katsoneeni ihmeissäni kylämme varakkaiden (herrojen) perheiden lapsia, joilla ei ollut kaikilla edes kavereita, minulla oli ja monta, vaikka olin vain työläisperheestä. Särvinkin oli tiukassa, mutta sitten lähdettiin ongelle ja kohta oli oli leivän päälle muutakin kuin kieli.

 • Veikko Kastinen

  Kyllä siinä lapsena neuvokkuutta tarvittiin monet kerrat että jotenkin selvittiin aina uuteen päivään.

  Vaikka ihminen on sellainen että pyrkii unohtamaan, äidin urhoollisuutta en unohda.

  Sodat sotineet isät sortuivat viinaan. Äitikin siihen sortui, mutta vasta viimeisillä elinvuosinaan.

  Kiitos Ari ajatuksia herättäneestä kommentistasi.

Kommentointi on suljettu.