Oletko sinä eurooppalainen

Tunnetko sinä olevasi eurooppalainen. Leppävirralla kun ihmisiltä kysyy: Oletko sinä Leppävirralta, vastaus on en, olen Sorsakoskelta tai Moninmäeltä. Sanookohan saksalainen, ranskalainen tai englantilainen olevansa eurooppalainen.

Amerikkalaiset ovat varmasti amerikkalaisia.

EU:lla on meille vielä paljon myytävää ennenkuin sanomme olevamme eurooppalaisia, sellaista millä ei välttämättä ole välitöntä markkina-arvoa. esim. kulttuuriimme liittyvää. Nythän se on vaan talousasiaa, kilpajuoksua kilpailukyvystä ja kopiointia amerikkalaisista tuotteista. Coca Cola kulttuurista voisimme euroopassa luopua. Koivun mahla ja vitamiinirikkaat marjamme ovat erinomaisia raaka-aineita vaikka Olville kehittää oma eurooppalainen juoma.

Kommentit

  • Ari Niemeläinen

    Veikko, kuka meijät viäntäjät halluis eurooppalaiseks? Jos ja kun joku Eu-eurooppalainen tietäs ja tajjuis tiällä sen pohjoisissa nurkissa asustavan sellaisenkin heimon kun savolaiset, vetäsvät sen unionin rajan viimeistään tuohon Kehä-3:n kohalle. Tosin sittennii sinne rajan tuolle puolelle suattas jiähä joku sinne vahingossa harhautunu originelli, vieraskieltä viäntävä savolaenen venkula. Minnoun aenae kaakana eorooppalaesesta!

  • Veikko Kastinen

    Kiitos kommentista Ari. Kyllähän sitä yhtä kaakana ollaan kuin ne haulikon kantaman ulkopuolelle jäävät kaakanat. Eurooppaan mahtuu kyllä monenlaista originellia. Hienot herrat ja rouvat jotka julkisuudessa edustavat Eu:ta edustavat
    vain ”guttaperkka” eliittiä.
    .

Kommentointi on suljettu.