Olipa kerran mies

Mies eleli onnellisena, kunnes yhteiskunnan ”normisto” iski häneen. Hänelle sanottiin: Ole sinäkin oikea kunnon mies ja hyvä ihminen, ota nyt hyvä mies pankki- ja luottokortit, älykännykät ja ryhdy vauraaksi kunnon mieheksi ja normisto ihmiseksi.

No, mieshän totteli, kohta älykännykkää näpelöi sekunnin välein, some niin vaati. HÄNESTÄ TULI MEDIANARKOMAANI.

Mies aloitti sijoitustoiminnan ja alkoi vaurastua. Iski ahneus ja hän halusi aina vaan lisää. Ennen hän söi vaan senverran kuin tarvitsi, eli ei koskaan vatsaansa täyteen, nyt hän ahneuksissaan ahmi toistenkin eväät, kehitysmaan lasten nähdessä nälkää. MIEHELLE TULI SYÖMISONGELMAT.

Kaikkien firmojen osavuosikatsauksia miehen piti odottaa suurella pelolla, jos vaikka osakkeet romahtavat ja mieheltä leipä loppuu ja miljardit hupenee. Mitä tekee pelko ihmiselle? No, sehän salpasi koko miehen kehon ja mielen, järki seisoi mutta mulkku ei. MIEHELLE TULI POTENSSIONGELMA.

Miehelle kasvoi valtava vatsa ja tuli paha ylipaino. Terveys meni. Hänelle määrättiin 20 eri lääkettä ja niiden sivuvaikutuksiin toiset 20. MIEHELLE TULI TERVEYSONGELMA.

No, onhan tarinassa oltava onnellinen loppu. Miehen sijoitukset menivät lopulta perseelleen ja varallisuus taivaan tuuliin. Nyt hän käyttää, niin kuin ennenkin käteistä rahaa. Kahdellakympillä hän ei pysty ostamaan kahdenkymmenenyhden ostosta, hänen täytyy siis jättää se ostamatta. Rikkaana ollessaan hän osteli luottokorteilla helikoptereita ja lentokoneita vaikka ei niitä tarvinnutkaan.

Nyt mies on laihtunut 100-kiloa, verenpaineet ovat laskeneet normitasolle ja potenssi on palannut kovana. Mies antaa piu paut yhteiskunnan normistoille.

Mitä miehen tarina meille opetti? Eipä juuri mitään. Normistosta poikkeaminen vaatii rohkeutta ja emmehän me sellaista siedä, mehän palautamme sellaisen ihmisen järjestelmäämme, koska mehän haluamme olla hyviä ihmisiä.

Kommentit

  • plokkariukki

    Olipa Veikolla kunnon tosi-tarina. Minä olen ”hyvä” esimerkki miehestä, joka menee helppoon. Tein eilen illalla väsymyspäissäni remonttiostosopimuksen, kun pankista saa helpolla rahaa ja ”pojat” osasivat myydä. Tänä aamuna herättyäni, melkein täysjärkisenä, peruin kaupan heti vedoten kuluttajansuojalakiin. Verenpaineetkin laskivat varmasti välittömästi lähes normaalille tasolle. Laskin eilen illalla melkein hankkimani velan takaisimaksuajan ja se olisi ollut noin kuusi vuotta, olisikohan meistä vaimon kanssa kumpikaan enää loppuja velkoja maksamassa ja kukaan tällä kylällä ei ostaisi perikunnalta edes suunnitellun lainan suuruisella rahalla tätä mökkiä. Sen pituinen ja kokoinen oli se remontti.

  • Veikko Kastinen

    Hienoa Ari! Kun tunsit verenpaineesi laskevan ratkaisusi on varmasti oikea.
    Minäkin olen jättänyt talousongelmat varakkaimmille, sillä rahahan se tuo ne ”talousongelmat”. Olipa se sitten velkaa tai ”omaa” rahaa.

Kommentointi on suljettu.