Ollakko vai ei olla EU

En ole Englannissa koskaan käynyt, mutta kuvittelen  että siellä on kahtiajakautuneet ihmisten mielet, toisaalla hyvin  EU myönteiset modernit siti-ihmiset ja sitten hyvin vanhoilliset kunigaskunta ihmiset jotka ovat jääneet elämään vanhaan hyvään historiaansa. Siinäpä sitä on EU:lla soviteltavaa.

Samoin minunkin mieleni on kahtiajakautunut, haikailen aikaa kun sai lehmän kantturasta juuri lypsettyä luomumaitoa. Lasten ja nuorten juttuja kuunnellessani kuitenkin ymmärrän että elämä ei voi kehittyä kuin eteenpäin, vaikka se ei minun mielestäni aina hyvältä tunnukaan.

Kun vanhoillisuus voittaa mielen, toivo paremmasta tulevaisuudesta vähenee, miten uuden ja vanhan sovittaa, tätä mielestäni pitäisi politiikan olla. Tästä on kyse eduskuntavaaleissakin.

Suomi ei ole, eikä ole ollut kunigaskunta jonka menneisyyden loiston vuoksi meidän tarvitsisi siitä kiinni pitää. Tiedän toki että Suomessakin on kova hypetys kuninkaallisia kohtaan, mutta se menee minun ymmärrykseni ulkopuolelle, samoin kuin EU:n päätösten prosessit.

Kommentit

 • plokkariukki

  Komppaan Veikkoa ajatuksissaan. Politiikoiden ja nuoren väen sanastokin menee monesti meikäläiselle täysin yli ymmärryksen, en edes haaveile pysyväni kärryillä kun on kyse kansainvälisyydestä tai nyky taloudesta. Silloin harvoin kun lausun mielipiteeni tällaisessa itseäni viisaammassa seurassa, olen näkevinäni pienoista hymyä heidän suupielissään ja ilmeet kertovat ajan ajaneen ohi papparaisen pääkopassa. Niinhän ne asiat olivat silloin aikanaankin, muna kanaa viisaampi. Miten on, olisiko jokin yläraja oltava eduskuntaan ja EU-päättäjiksi?

 • Veikko Kastinen

  Niinpä, se on hyvä kysymys olisiko ylä-tai ala-rajan oltava päättäjillä, jotka kuitenkin päättävät kaikenikäisten asioita.
  En tiedä, hallineeko noita asioita kukaan, sivistyssanojen käyttäjät tuntuvat vaan viisaimmilta.
  Ehkä se kuitenkin demokratiassa on parempi kontrolli jos rupeaa pahasti ”heittämään” eikä itse sitä huomaa.
  Diktaattorit ovat vallassa useasti viimeiseen hengenvetoon ja monesti vielä senkin jälkeen (pidetään poliittisesti hengissä).

Kommentointi on suljettu.