Omat ajatukset ja toisten ajatukset

Hitonko väliä sillä on mitä muut minusta ajattelee. Mutta sillä on väliä mitä minä toisista ajattelen, koska niihin pystyn vaikuttamaan. Taitaa kuitenkin olla että toisten ajatuksiin enemmän keskitytään.

Yksinkertainen asia mutta monimutkainen silti.

Esimerkki: Emme pidä, tai meillä on outoja ennakkokäsityksiä ihmisistä joita emme ole edes tavanneet, kuten minulla eräästä eturivin laulajattaresta. Missä olen minun ”laulajattareni” tavannut, tässä elämässä vai kenties kauempana on minun ”ongelmani” ei laulajattaren joka on hieno ammattitaitoinen ihminen.

Esimerkki eläinmaailmasta: Tyttäreni kävi ratsastamassa, hän oli pieni hento tyttönen. Ratsutallilla oli hevonen joka käyttäytyi oudosti. Vihasi ja pelkäsi ilmiselvästi minua, pyrki minun päälle ja kun se tyttöjen käsissä oli minäkin aloin varomaan sitä. Olen aina eläinten kanssa pärjännyt tiedän hevosten ja koirien käyttäytymisestä aika paljon. Missä se hevonen oli oman ”veikkonsa” tavannut, en saanut koskaan tietää. Niinhän siinä kävi että se potkaisi ja kun sain väistettyä, sitten tytärtäni joka hentona tyttönä lensi komean kaaren. Onneksi potku osui vatsaan ja itkulla selvittiin.

Sitten on vielä se mitä toisten sanomisia tai jopa lääkärin diagnoosia lähdet toteuttamaan.

Esimerkki: Suuri johtaja, paljon vastuuta. Verenpaine koholla. Lääkärin diagnoosi, verenpainetauti ja siihen lääkitys joista tullut hankalia sivuvaikutuksia. Hyvä on siihen voidaan tyytyä. Minua kiinostaa kuitenkin miksi verenpaine on koholla. Johtaja selittää kiireitä, stresssiä. On varmaan mutta miksi? Pelottaako talous?. Onko henkilöstöasiat kunnossa? Onko rakkauden tunteita, vai vihan tunteita enemmän? Jos oikein hyvin käy pääsemme ”oikeiden asioiden” ytimeen ja johtaja verenpainetaudistaan. Lääkärin diagnoosilla tietenkin.

Nyt jos joku ajattelee minua höperöksi, niin saa ajatella, enkä ihmettele yhtään. Itsekin välillä itseäni höperöksi ajattelen, miten yksinkertaiset asiat voinkin saada monimutkaiseksi, ja vielä sekavammaksi kun niitä paperille tai koneelle kirjoittaa.