Onko Sote sairaitten markkinat?

Olen tehnyt pitkän työuran terveydenhuollon alalla, enkä ymmärrä vieläkään kysymystä: Kuka hyötyy terveydestä? Kuka ihan oikeasti kantaa huolta ja vastuuta kansanterveydestä?

Sairaista hyötyjät on selkeämmin nimettävissä. Sairaista hyötyvät apteekit, yksityiset sairaiden hoitoasemat, lääkärit ja sairaiden hoitajat jne.

Sairastuessamme meidän tietenkin on saatava asianmukaista hoitoa. Terveitten” hoitaminen” niin että he kokisivat elämän mielekkääksi ja onnelliseksi, kokisivat olevansa tervetulleita tasa-arvoisia yhteiskunnan jäseniä, vaikka eivät olisi sinun tai minun kanssa asioista samaa mieltä, tai olisi sinun/minun kaltaisiani ihmisiä. Siinä meille haastetta. Siinä on soteenkin haastetta.

Viisaat miehet tietenkin puhuvat miljoonista ja miljardeista. En kiellä heidän viisauttaan, mutta epäilen ja etsin sitä viisautta. Siksi olen lähtenyt politiikkaan mukaan. Sitähän en voi tietää oliko viisas päätös.

Olen liittynyt SDP:n jäseneksi ja olen Leppävirran kunnallisvaaliehdokas. Haluan ottaa selvää kuinka elävä kansanliike SDP on.

Jätä kommentti

*