Onko vuosikymmenien lääkitys tarpeellista

Kun hätä on suurin tarvitaan ensiapua. Hätääntynyt rauhaton ihminen ei välttämättä tarvitse rauhoittavaa lääkitystä.

Ensiapuvälineet  ja muut mahdollisuudet ovat varmaan kehittyneet kovasti -80 luvulta jolloin olin ambulanssissa keikkahommissa. Nykytilannetta en tunne, mutta ehkä kuitenkin pätee vielä nykyäänkin: Hätääntyneen ihmisen paras ja tärkein ensiapu on rauhallinen hengitys. Tietenkin siinä tapauksessa että hengitys toimii. Kun ihminen hengittää rauhallisesti, ei ole enää suurta hätää.

Kaikki lääkitykset ovat varmaan tarpeellisia, mutta olisiko hyvä ajatella niitäkin ensiapuvälineinä pahimman yli pääsemiseksi eikä vuosikymmenien syöntinä.

On paljon lääkkeitä jotka aiheuttavat masennusta. Masennuslääkkeet taas vatsavaivoja, pahoinvointia ja heikentävät sukupuolitoimintoja. Sitten ihminen kaipaa piristäviä aineita, silloin ollaan pahassa kehässä.

Lääkäreiden tavoitteet ovat hyvät. Lääkärit ovat koulutettuja asiantuntijoita joiden ohjeita kannattaa kuunnella. Mutta: Täysivaltaista ihmistä ei kukaan määrää syömään lääkkeitä, eikä myöskään niitä kiellä. Kyllä se valta ja vastuu vaan on meillä ihmisillä ja ihmisiähän myös lääkärit ovat.