Palvelu on itsepalvelua

Nyky-yhteiskunnassamme kaikki yhteiskunnan rakenteet on tehty nuorille dynaamisille ihmisille. Palvelua ei ole ollenkaan, on vaan itsepalvelua, surkeaksi on mennyt vanhan ihmisen elämä.

Sellainen yhteiskunta joka ei kunnioita vanhuksia, vanhempaa ihmistä, aivan varmasti luhistuu, nimittäin jokainen vanhenee ja toimintakyky heikkenee.

Nuoret ihmiset oletteko kuulleet ja tiedättekö mikä päivä on hengityspäivä. Minä olen kuullut sen vanhoilta ihmisiltä kun olin lapsi. Vanhat karjalaiset puhuivat hengityspäivästä eli sunnuntaipäivästä, joka pyhitettiin Jumalan sanan kuunteluun ja hengiteltiin rauhassa. Se oli pyhäpäivä vanhoille ihmisille joille minäkin naureskelin. Nyt en enää naura, eikä enää tunneta pyhäpäivää.

Vanha kansa pyyteli pyhäpäivänä syntejään anteeksi ja näin oppi aina jotakin,eipä varmaan tekisi nykyihmisellekään oppi pahitteeksi.

Kommentit

 • Arja Hakala

  Hengityspäivä on hyväksi meille jokaiselle.

  Sunnuntaiksi kaupat kiinni.

  Kyllä riittää aivan hyvin 6-päiväinen työviikko kauppojen työntekijöille sekä asiakkaille.

  Päivittäistavarakauppojen työntekijät saavat juosta edestakaisin kaupassa, kun tehtäväkenttä on laaja.

  Kaupoissa saisi tuotteiden hyllyttäjät olla ihan oma ryhmänsä.

  Kaupoissa on huomattu tosiaan itsepalveluKASSAT, niihin kelpaa vain maksukortit.

  Miten on, onko yhteiskunta rakennettu ainoastaan nuoria ajatellen?

 • Veikko Kastinen

  Kyllä,kaupat voisivat olla sunnuntaisin kiinni,hengissä varmasti selvittäisiin silloinkin, ruuan puutteeseen ei varmaan kukaan kuolisi.

  Palvelu puuttuu pankeilta, kelalta, jne. Toimintakyvyttömyys on monen vanhuksen este saada asiansa hoidetuksi.

  Kyllä minun mielestäni nykyinen yhteiskunta on rakennettu nuorille ja se ei tule tällaisena mitenkään toimimaan, tarvitaan muutosta.

  Poliitikot hohoi, muistakaa että jokainen vanhenee.

  Rauhallista hengitystä ja siunausta ihmiskunta kaipaa.

  Kiitos Arja kommentistasi.

 • Ari Niemeläinen

  Parikymmentä vuotta sitten ajattelin etten tarvitse tietokonetta, onneksi mieli muuttui ja vielä yli 5-kymppisenä opettelin perustaidot tietojenkäsittelyyn. Ei kateeksi käy heitä, joilla nämä perustiedot ja taidot puuttuvat. Rohkeutta ikäihmisiltä vaatii opetella uusia asioita, mutta vaikeaksi elämä käy tänä päivänä kun lähes kaikki ”palvelut” on lopetettu tai siirretty verkkoon ja sähköisiksi. Ehdottomasti kannatan yhden päivän, ”pyhän” pyhittämistä viikossa levolle, olkoon vaikka sitten kaupat auki iltaisin pidempään.

 • Veikko Kastinen

  Kaikki kivut ja esim. uutisissa näkemämme silpoutuneet ruumiit aiheuttavat meissä hengityksen salpautumisen, jolloin on hyvä keskittyä hengitykseen- hengitetään rauhallisesti sisään ja ulos, kivutkin helpottuu ja mieli rentoutuu.

  Ihminen ihmiselle palvelua kaivataan,ymmärränhän minä etttä itsepalvelu on kustannustehokasta, mutta jos kadotetaan kyky kohdata toinen ihminen se vasta tulee maksamaan.

  Palvelussa on potetiaalia liikeideaa.

  Kiitos Ari kommentistasi. Meidän ikäiset vielä jotenkin rimpuilee näitten koneiden kanssa. 90 v. ikäiset harvemmin.

Kommentointi on suljettu.