Panematta naisessa käyminen

Sanoilla on moninaisia merkityksiä ja lukija lopulta ne omaksensa muodostaa.

Panna-verbistä kirjoittaa kolumnissaan Jyri Paretskoi (Savon Sanomat 24.7). Ei kannata sanoista pahastua.

Sanotaan että on asioita tai ihmisiä jotka tuovat energiaa, toiset taas vievät. Mistä se energia tulee ja minne se viedään. Energiavirtauksien olemassaolo kun yleisesti kielletään.

Sitten on sanonta ”naisissa käyminen” Parempi olisi sanoa naisessa käyminen, varsinkin jos on päästy panemaan ja aikoo parisudetta perustaa.

Kommentit

 • Jari

  Suomen kieli on kyllä mainio. Naisissa käyminen voisi viitata yhtälailla humaltumiseen, mutta voi se muodostaa vastineen miehissä tekemisellekin. Jälkimmäisessä tapauksessa jotakin tehtäneen porukalla.

  • Taavi tavallinen

   Voi sitä olla käymättä naisissa tai naisessa ,tunnen montakin ,jotka ei ole ja eivät aijokaan naisissa käydä (mikä sanasekoitus tää on) sit onvielä nykyisin otettava huomioon ,kun voipi olla että käypikin miehissä (mies) ja ollaan tehty hommat miehissä ,tai ollaanniin otettu miehestä mittaa jotta oksat pois (tää karkaa nyt käsistä ,olkoon!)

 • Mustamies

  Niin tosiaan, Suomen eduskunta on antanut luvan käyvvä myös ”miehissä”.
  Mutta minä en ainakaa kää !

 • Puuma

  Voi että hauskaa! Minullakin käy ystävämies panematta,hänen panopuu on muualla ja kun käyn naisissa naisystävieni luona tehdään naisten kesken juttuja ja mahdollisesti pannaan ainakin juoruja liikkeelle panemisesta miesten kans,että pakkoko on aina panna.

 • Jari

  Tiedä aina hauskuudesta, pannaan voidaan myös julistaa. Veikko esitti mielenkiintoisen ajatuksen: Mistä se energia tulee ja minne se viedään. Jostain syystä tuli mieleeni korttipeli; eikös sitä sanota, että kortti tuo, kortti vie.

  Jukka Kuoppamäen kortti tuo, kortti vie -kappaleeseen sisältyy ajatuksia herättävät sanat:

  ”Nyt on monta vuotta mennyt, jotain vielä odotin.
  Paljon hävisin ja voitin, yhtä vielä halusin.
  Sillä kauan sitten päätin, etten luovu ennemmin
  kunnes löytänyt mä olen onnen, jota kaipasin.”

 • Jari

  Tarkoitukseni ei ollut pysäyttää aiheen ympärillä jännittäväksi muodostunutta keskustelua. Keskustelun virkistämiseksi löysin aihetta käsittelevän kolumnin Turun Sanomista sekä Kielikellosta neljännesvuosisadan takaa.

  http://www.ts.fi/mielipiteet/kolumnit/514473/Paastetaan+panna+pannasta

  http://www.kielikello.fi/index.php?mid=2&pid=11&aid=845

  Jäin miettimään, voiko panna-verbissä kyse olla myös monitasoisesta turhautumisesta? Aihepiiri voi olla ajankohtainen juuri nyt. Juhannuksena lomansa aloittaneet ovat vähitellen palaamassa työnsä äärelle, ja entiseen rytmiin. Parin viikon päästä koululaiset palaavat opintojensa äärelle.

  Pannaan hihat heilumaan ja suu säkkiä myöten.

Kommentointi on suljettu.