Parantajat

Meillä Suomessa sanotaan olevan huipputasoiset lääkärit ja hoitajat. Sitten on kansanparantajat tai vaan parantajat ja vielä elämänfilosohvit. Kaikki he pyrkivät hyvään, kukapa ei auttaisi hädässä olevaa, koska tietää että itsekin jossakin elämänvaiheessa kohtaa hädän.

Huippukirurgi auttaa leikkaamalla pahan pois ja hoitajat hoitavat ihmisen kuntoon.

Jos parannellaan sairaita ja tehdään lääketieteellisiä ihmetekoja, ei pidä lääkärin, hoitajan, fysioterapeutin, kansanparantajan tai elämänfilosohvin haltioitua tekemästään vaan yrittää oppia esim. erilaisista elämäntilanteista, sillä elämäntilanteet sairastuttavat.

Minä tunsin erään parantajan joka oli aina auttanut muita ihmisiä ja parantanut heitä, sitten sairastui itse vakavaan sairauteen ja menehtyi, kukaan ei voinut häntä pelastaa. Surullista, mutta monia ajatuksia herättävä kohtalo.

Fysioterapeutin työ on sairaalapotilaiden kanssa aivan iholle menemistä. On ohjattava konkreeettisesti. Minä en oikein usko etäopetukseen enkä mihinkään paperiläpysköihin jos ei liikkeitä ohjata konkreetttisesti.

Nämä ovat kohta -70v. ukon ja fysioteraputin ajatuksia jotka eivät voi mitenkään olla tätä päivää eli nuorten ajatuksia, sitä kun kaikessa alkaa ajatella sisältöä, ei muotoa. Sisältö on myös terveydenhuollossa kaiken a ja o laitetaanko vähäinen aika joka hoitajalla on kaikenmaailman kirjaamiseen ja raporttien tekoon, vai annetaanko aika sille potilaalle. Tottahan niitä kirjaamisiakin tarvitaan, mutta…