Pelastiko Pentti Linkola maailman?

No ei pelastanut. Joskus muinoin olivat Pentti Linkolan kaltaiset kokeneet ihmiset (vanhukset) yhteisöissään arvostettuja, heiltä nuoremmat saivat hyviä elämänneuvoja.

Nyt on kaikki toisin, olemme kaikki pelkän materiaalin vallassa ja vimmassa. Elämämme on paljolti pelkkää tavara ”roinaa” ja vanhukset kokevat olevansa ”ongelmajätettä”.

Onko vanhuksen elämäntarkoitus opetella jatkuvasti teknistyvän aineen eli ”roinan” käyttöä, vai annammeko heidän rauhassa kypsyä henkisessä elämässään, jos annamme ehkä silloin oivallamme että elämä on muutakin kuin tavara ”roinaa”, saatamme jopa ymmärtää mistä se elinvoimamme tulee ja minne se katoaa.

Voiko yleensäkään kukaan ryhtyä maailmanparantajaksi? Mielestäni ei voi, se on ajatuksenakin hullu ja hullunahan maailmanpelastajia pidetäänkin.

Muutokseen on maailman oltava valmis ja ajatukset oltava kypsiä, muuten maailmanpelastus on turhaa touhua.

Kommentit

 • plokkariukki

  Veikko on Pentin kanssa oikeilla linjoilla. Ei ole ”roinalla” arvoa ja arvot ovat nyky-yhteiskunnan ihmisillä, luen itsenikin heihin, aika hakusessaan. Kyllä oikeat arvot siellä jossakin ovat, mutta pitää tulla ”ahdistusten” aika, että ne kaivetaan piiloistaan esille.

 • Veikko Kastinen

  Kaipa se tavarapaljous on johonkin tarpeeseen ostettu. Pentti Linkolan tarpeet on ”hiukan” erilaiset kuin keskiverto kuluttajan. Arvot muuttuu ajankanssa kypsytellen. Linkolan,minun tai sinun Ari, aikana tuskin kovin suuria arvojen muutoksia tapahtuu.

 • Jouko A

  Koska maamme hallitus on vienyt eläkeläisiltä jo melekein kakki eurot, niin meijjän ainakii pittää olla hyvin nuukia.
  Myö vaimon kanssa on jo päätetty, ettei myö osteta ennee mittää roinoo muuta, kun vuan sen mitä iliman ei tulla toimeen. Leipää, voita ja kahvia vuan sen verran, että pysytään elävien kirjoissa.

 • Veikko Kastinen

  Tosi nuukasti olemme mekin vaimon kanssa oppineet elämään, ajatuksella että vähemmän on enemmän.
  Pienessä nälässä pysyy parhaiten elävien kirjoissa, tuli jo lapsena sitäkin harjoiteltua ja hyvä niin.
  Hyviä eläkepäiviä Jouko A:lle vaimoineen.

 • Jouko A

  Kiitosta sinulle Veikkoseni: Hyvistä eläkepäivien tovotuksesta !
  Mutta ja kun eurot ei taho riittee, vaikka koittas olla nuukaakin nuukemmin.
  Jos pääministeri ja hänen hallitus kumppaninsa vieläkin enemmän pihtoo eläkkeistä, niin pakko kait tässä on sitten jo ”kerjuulle lähtee” !

 • Jouko A

  Kiitos sinulle Veikko: Hyvien eläkepäivien toivotuksesta !
  Mutta ja kun, vaikka myö yritettää ellää nuukaakin nuukemmin. Jos pääministeri ja hänen hallituksensa pihtoo eläkkeistä vieläkin enemmän, niin kait tässä sitten joutuu lähtemään kerjuulle !

 • Veikko Kastinen

  On totta että pienempien eläkkeiden saajilla (joihin itsekkin kuulun) on todella tiukkaa.
  Hallituksia tulee ja menee ja lupauksia menee ja tulee.
  Parasta on keskittyä asioihin joihin voi itse vaikuttaa esim. terveyteen(fyysiseen ja henkiseen), omiin valintoihin, politiikaankin voi yrittää vaikuttaa, yhteisiin arvovalintoihin, tasa-arvoon jne.
  Tulee tietenkin meille jokaiselle aika jolloin valintamahdollisuudet kapenevat. Mitä sitten? Voin ajatella huonoja vaihtoehtoja tai parempia vaihtoehtoja. Ehkä parempien ajattelu on parempi vaihtoehto.
  Aurinkoista äitienpäivää, sitä voin varmuudella toivottaa, olen katsonut ulos.

 • Eino J. (maallikkona)

  Kysymys pelastiko Linkola maailman, on vielä ennenaikainen
  – Linkola oli tavallaan aikaansa edellä, eli vasta nyt me ja muut ovat ajatukset havainneet. Uutiskynnyksenhän Linkola puheillaan ylitti ja hänen sanomisiaan esimerkiksi väestön kasvusta kauhisteltiin, jos muistan tuntoja oikein?

  Yksi ihminen sai varsin paljon huomiota – koko Suomen huomion oikeastaan, joten saattaapa olla että Suomi pelastuu, tuskin suomalaiset sentään, koska meitä on vain pari miljoonaa (ruotsalaiset ja muut päälle, yhteensä noin viisi), ja maailman perivät nämä toiset suuremmat kansat, seitsemän miljardia.
  Mutta suomalaiset ovat jatkossakin samoissa pöydissä missä asioista päätetään, toki. Ja köyhiähän maailman väestöstä on silti yli puolet, eli miljardeja.

 • Veikko Kastinen

  Voihan olla että Linkolan ajatukset, niin kuin Eino J kommentoit, joskus vielä kiinnostavat.
  Suomalaisia on häviävän pieni osa maailman ihmisistä, mutta kaikkien ajatukset ja teot ovat tärkeitä.
  Uhriutuiko Linkola maailmaa pelastaessaan, en tiedä.
  Mutta se tunne kun on tehnyt jotakin rankkaa fyysistä työtä ja saa kovaan nälkäänsä kuivattua kalaa syödäkseen, kyllä sillä taas jaksaa vaikka maailmaa pelastaa, kannattaa kokeilla.

Kommentointi on suljettu.