Politikot kansanviihdyttäjinä

Onko nykymallisella poliittisella järjestelmällä enää merkitystä? Jos ei, niin mitä ja minkälaista tilalle? Tätä kannattasi nuorten ryhtyä miettimään.

Juuri kukaan ei enää politikkoja kunnioita eikä heidän työtään arvosta. He ovat valtakunnan pellenroolissa. Onhan se outoa, jopa surullista, koska heidän päätöksensä vaikuttaa meidän jokaisen elämään.

Nythän me emme usko kenenkään politikon puheita, kaikki ovat epäilyttävien listalla, tämä on tietenkin tervettä ja oikein. Eppäillä pittää, jonniinverran ovat antaneet aihettakin, mutta mistä me tunnistaisimme totuuden.

Politikoille antaisin yhden toiveen ja tavoitteen: Pyrkikää tulemaan viisaammiksi. Viisaaksi silti ei tarvitse tulla. Viisaita, emmekä erehtymättömiä ole teidän äänestäjätkään.

Kommentit

 • Mauno Voutilainen

  Tätä politiikka on aina ollut, jo Antiikin aikana, epärehelliset luikurit saavat kannatusta, tekevät mitä tekevät, minkä tälle mahtaa, menee miten menee.

  • Veikko Kastinen

   Jos olisin viisas ja politikko, kirjoittaisin kommentoijalle jotakin innostavaa ja ylentävää, mutta kun en ole kumpaakaan ”menee miten menee” eiköhän tuossa ole sitä kansanviisautta, keskittyy niinhin asioihin joihin pystyy vaikuttamaan.

 • Mustamies

  Vallassa olevan politiikon kannattas kysyä aina ihteensä ”viisammalta” silloin, kun ei ite tiijjä eikä ymmärrä, miten maamme asioita tulee hoitaa.
  Sirkus-pelleillä on oma-ammattikunta ja teltat, missä hyö voivat pientä maksua vastaan esiintyä !

  • Veikko Kastinen

   Kyllä kannattas, kysyä ja kuunnella, varsinkin ihmisiä jotka eivät suunapäänä ole julkisuudessa.

 • plokkariukki

  Eikös Veikko näitä tosi viisaita, poliitikkoja ja heidän arvostelijoitaan ole pilvin pimein ja hekin ovat vähän asiasta kuin asiasta eri mieltä, riippuu aina taustajoukoista ja kunkin elämän rahoittajista? Taitaa olla arpapeliä koko homma ja oman edun tavoittelu vihreällä oksalla jokaisella päällimmäisenä. Mikä on pitkällä tähtäimellä oma ja yhteinen etu? Nuorilla saattaisi löytyä tähän ratkaisu, ellemme ole heitäkin jo aivopesseet omaan napaan tuijottajiksi. Meidän ikäpolvemme ei tästä paremmaksi muutu. ”Oma koti kullan kallis” moniselitteinen sanonta.

  • Veikko Kastinen

   Kyllähän se sellaista on kuin Ari kirjoitat, arpapeliä ja yhtä sekavaa kuin ihmismieli.
   Auttaisikohan nuorten osallistumiseen politiikkaan, jos keksittäisiin politiikalle joku ihan uusi nimi. ”yhteisten asioiden tasapainottaminen”.

Kommentointi on suljettu.