”Pötkylät” nukkumaan, siinä se on

Ihminenhän tulee maailmaan kehittääkseen erityistä osaamista ja lahjakkuuttaan.

Kiitos Savon Sanomien (11.1) toimittajan jutun minä oivalsin mihin minun lahjakkuuteni fysioterapeuttina viittaavat, nehän ovat ilmiselvästi pötkylöiden(toimittajan termi) nukuttamiseen.

En ole koko fysioterapeutin urani aikana ymmärtänyt mitään erilaisten muoti ”rossien” päälle, enkä ole suostunut sellaisia ryhmiä vetämään jossa hirveällä tempolla ja nopeasti luvataan päästävän huippukuntoon ja vartalo biginikuntoon verenmaku suussa. Miksi en? Koska tiedän että monet niihin osallistujat ovat aivan rapakunnossa.

Ensin olisi opeteltava rauhallinen kävely ja sitten vaikka umpihankikävelyä, nyt kun tuota luonnollista vastusta löytyy ja sitten mennään me pötkylät nukkumaan. Sen osan voisi vetää virkeämpi fysioterapeutti. Minä näin eläkeläisenä haluan sen helpomman vetäjän tehtävän ”pötkylöiden” nukuttamisen. Minä opin sen taidon vähän yli kymmenvuotiaana kesärenkinä ollessani. Isoissa taloissa oli renkejä jotka syötyään pötkähtivät pirtinpenkille pitkäkseen ja ilman kenenkään ohjaustakin olivat kohta unessa.

Ohjaajan tehtävien tarjouksia odotellessa, hyvää liikuntatalvea.

Kommentit

 • plokkariukki

  Se taitaa olla Veikko kuin kalamiehellä kurjassa kelissä, aina kuntosalikin kotiolot voittaa, vaikka sitten pötkylänä maaten kalliiseen hintaan. Kyl minä vaan kamalasti kanssa salireenejä ihmettelen, varsinkin näitä naisväelle suunnattuja uusia tuulia ja vähän vanhojakin. Mut lystiä pittää olla ja sehän on pääasia, kun ei vaan henki mene.

  • Veikko Kastinen

   Eikö olekin Ari hyvä että ihmiset ovat löytäneet levon ja siitä on tullut megatrendi.
   Nyt ei vaan ole niitä trendikkäitä renkejä pötköllään.

 • Mustamies

  Tässä on erään nuukan talon isännän ja viisaan rengin päivä:
  Talossa syötiin aamiaista, niin isäntä esitti, että voitaisiinko syödä päivällinen samalla kertaa, rengi suostui.
  Isäntä kun oli nuuka, niin hän ehdotti , että syötäisiinkö myös illallinen samalla kertaa, näin tehtiin.
  Rengi pukeutui yöpukuun ja lähti pötköttelemään, isäntä ihmetteli ja sanoi nyt töihin, eikä nukkumaan. Rengi käänsi vain sängyssä kylykee ja vastasi: ainahan myö on illallisen jäläkeen mänty nukkumaan !

  • Veikko Kastinen

   Siinäpä sitä oli rengillä arkiviisautta,jolla varmasti hyvin pärjäsi.

Kommentointi on suljettu.