Puoltakaan en sun kivustas voi tietää

Juha Tapio laulaa kelpaat kelle vaan laulussa kivuista joita toiset eivät voi tietää. Näinhän se on että toisen kivuista emme tiedä. Henkiset kivut haluamme salata, jopa itseltämme. Fyysiset kivut ovat helpompi myöntää.

Edellisissä blogeissani olen kertonut tapaturmasta jossa putosin selälleni puurappuihin.

Kipuja on ollut. Mitään hommia en ole kyennyt tekemään, mutta pikkuhiljaa parempaan päin mennään (toivottavasti). Selkälihakset ovat kuntoutuneet. Vasen käsi ei vielä toimi. Kun 85-kiloinen ukko pamahtaa selälleen kovaan puurappuun niin lapaluun lihakset ovat verisinä pihveinä. Sillä kädellä ei ihan heti mitään nostella.

Tämähän se on, kun omat kivut tuntuu ja tietää niin sitä ei yhtä reippaasti kättään kuntoutakaan kuin asiakkaiden/potilaiden käsiä.

Apuhoitajana ja lääkintävoimistelijana (vanhat nimikkeet) korostin aina hengitykseen keskittymistä. ”Hengitä rauhallisesti niin sydänkohtausoireet helpottuvat”. ”Hengitä rauhallisesti niin astmakohtaus helpottuu”. Nyt kun yritän kättäni kuntouttaa, niin hengitykseni salpautuu jo pelkästään kivun pelosta.

Juha Tapion laulun sanoma on että kaikesta selviää ja aika parantaa, se on totta.

Vielä kun osaisi iloita kaikista vaikeuksista, sillä niitäkin tarvitaan. Siinä on vielä opeteltavaa.

Kommentit

 • Arja Hakala

  Keskeneräisyys koettelee.
  Sitä kun ei muista kuatuu oikeella tavalla, vuan rysähtää pitkin pittuuttaan.
  Äkk` ottosesti ku viepraattaa, nii vaekka muistissa on monet niksit ja kikat, ne mitä toisille opettaa, ee silimänräppäyksessä maha mittää.

  Lapaluitten ja vasemman käen sekä koko kropan kuntoutus jatkuu pitkälle syksyyn.
  Aivopuoliskoja unohtamatta, joita kirjoittelu SS blogiin reenoovvaa.

  Parraita päiviä!

 • Veikko Kastinen

  Kyllä, keskeneräisyys koettelee. Eipä siinä ryssääksessä opit auttaneet. Kyllä varmaan syksymälle männöö ennenkuin vasemmalla käellä mittää nostellaan.
  Muistu mieleen sotien jälkeen yksikätiset miehet ja molempien käsien tyngät. Miehet jotka maataviljelivät, hevosella tekivät peltotyöt.
  Niin että on miehet ennenkin yhdellä kädellä pärjänneet.
  Parraita kesäpäiviä Arja sinullekin

Kommentointi on suljettu.