Säilöntäaineet muumioivat meidät

Lapsuuteni elin korpimökissä jossa oli pieni maapläntti, oli yksi lehmänkanttura, joitakin kanoja ja aina röhki sianpotsi. Ei elämä ollut hääppöistä ollut, mutta ravinto eli ruoka oli taatusti luomua ja luonnonmuovaamaa, hyvin yksinkertaista mutta mahalle sopivaa.

Myöhemmin elämässäni laitoin pötsini täysin sekaisin syömällä jatkuvasti antibiootteja ja juomalla isot määrät pirtua. Suolisto oli täysin sekaisin. Suolistoani olen kuntouttanut vuosikymmenet.

Nyt kun olen oppinut katsomaan tarkemmin syömiseni niin vaikeaahan se on, oikeasti luonnonmukaista ruokaa ei ole ainakaan kaupasta saatavilla.

Säilöntä aineita on varmaan satoja, ainakin useita kymmeniä joita tarvitaan teolliseen ruokaan käyttää, ei siis ole oikeaa ravintoa joita poimittaisiin luonnosta ja joissa olisi luonnon meille ihmisille tarkoittamat aineet.

Olen ajatellut että eiköhän ne säilöntäaineet jotka elämämme aikana syömme balsamoivat meidät muumioiksi elävänä tai kuolleena niin ettemme edes maadu mullaksi vaan olemme luonnolle ongelmajätettä.