Sivistyksen kahdet kasvot

Pieni uutinen Savon Sanomissa 5.8. Ex-ministeri pyysi anteeksi käytöstään.

Ruotsin entinen valtiovarainministeri Andres Borg on pyytänyt julkisesti anteeksi sopimatonta käytöstään. Borg muun muassa esitteli mulkkuaan sekä herjasi ja uhkaili muita Tukholman saaristossa pidetyssä juhlassa.

Mikä saa viisaan ja sivistyneen miehen noin käyttäytymään kännipäissään. Omien sanojensa mukaan sanoo olleensa viime ajat kovien paineiden alla.

Herran käytös ei yllätä minua yhtään. Jokainenhan lienee näitä säteileviä politikkoja nähnyt, eikä ole tarvinnut Ruotsiinkaan lähteä. Säteileehän se uraanikivikin ja lienee Borgilla ollut mitä näytellä.

Olen oppinut elämäni aikana näkemään, että mitä enemmän ihminen haalii itselleen vaikutusvaltaa, sitä enemmän hänellä on piilotettuja stressejä jotka kännipäissään saattavat purkautua oudolla tavalla.

Jokaisessahan ihmisessä on halua etta toiset OLISIVAT sellaisia kuin minä haluan ja TEKISIVÄT niin kuin minä haluan. Ehkäpä viisaissa sivistyneissä ihmisissä se halu on vaan voimakkaampi.

Andres Borg oli Ruotsin valtiovarainministeri 2006-2014 ja Suomen hallituksen neuvonantajana 2014-2015.

Sitä itseruoskinnan tarvetta mikä meissä ihmisissä on, kun äänestämme sitä enemmän politikkoa, mitä enemmän hän on töllön töitä tehnyt, on jo vaikempi käsittää tai se vaatisi jo pidemmän pohdinnan.

Kommentit

 • Pertti Kaven

  En ymmärrä tämän ministerin käytöstä. Hän hoitaa kuitenkin yhteiskunnallista luottamustehtävää. Minun luottamukseni tällaista kännipäistä itsensä paljastelijaa kohtaan on kyllä kadonnut. Koko tapaus on äärettömän häpeällinen.

 • Mustamies

  Onkohan maamme politiikotkin ottanut oppia Länsi-naapurin pojasta ?
  Onhan tuo Andessonni ollu melekonen veitikka, kun vehkeitään näyttelee julukisesti, vieläpä julukisella paikalla.
  Olisi kyllä ollut parasta, jos hänen anteeksipyyntönsä sanoma olisi kuulut:
  Anteeksi, että oon olemassa !

 • Veikko Kastinen

  Politikot puhuvat kauniisti arvoista. Olisi hyvä kuulla mitkä ovat esim. Andres Borgin arvot, vai tuliko ne kännipäissään esiteltyä. Sivistys voi olla useasti myös arvottomuutta.

 • Jari

  Sivistys on raaka herkku, vai miten asia kannattaisi lopulta ilmaista. Oli niin tai näin, lukiolaisten tuoreessa improbatur-lehdessä oli nuoren neidon laatima kolumni ’Luulin olevani länsimaalainen mulkku’. Viimeksi mainittuun termiin törmää nykyään melko usein, mikä kertonee kulttuuripiirteen tai käsitteen yleistymisestä sivistyksen parissa.

Kommentointi on suljettu.