Täydessä ymmärryksessä

Täydessä ymmärryksessä minulle sanottiin – sen minä muistan – täydessä ymmärryksessä. Ja minulle näytettiin kuvia joita en pystynyt katsomaan. Muistan oikeuden istunnot, mutta en mitä siellä puhuttiin. En minä muista siitä teosta yhtään mitään, mutta kaiken olen tunnustanut mitä siitä on kerrottu. Rakas vaimoni on kuollut. Kuollut, sitä minun on vaikea ymmärtää.

Näin alkaa fiktiivinen tarina miehestä joka on surmannut vaimonsa. Rankka tarina, mutta rankat ovat aiheetkin, vankila ja mielisairaala.

Jos haluatte elää hyvyyden, kauneuden, rikkauden, oikeudenmukaisuuden ja tekopyhyyden haavemaailmassa tarinaa tuskin kannattaa lukea.

Jos haluatte ajatuksia syyllisyydestä, peloista, vihasta, rakkaudettomuudesta ja anteeksiannosta. Ajatuksia terveyden vaalimiseen=rakkauden vaalimiseen. Tarina kannattaa lukea.

Kirjoittaminen on ollut minulle terapiaa. Tarinan kirjan muotoon kirjoitin öisin ruutupaperille ja myönnettävä on tuli itkettyä useana yönä.

Olen tehnyt hoitotyötä lähihoitajana ja fysioterapeuttina. Hoitotyössä olen näytellyt aina reipasta ja että asiat ovat hirmu hyvin. Omasta mielestäni siinä erinomaisesti onnistuen. Nyt olen siirtynyt eläkkeelle, näyttelemisen voin lopettaa. Olen oma itseni.

Tiedän että meitä on paljon jotka lapsena ovat joutuneet näkemään paljon pahaa, näkemään miten äiti ja isä tuhoavat toisiaan jatkuvasti. Mitä siinä lapsi voi kuin yrittää kestää vaieten ja kärsien.

Anteeksi kannattaa aina antaa vaikka kukaan ei sitä pyydäkkään. Kuolleilta ihmisiltä kannattaa pyytää anteeksi ja antaa anteeksi.

 

Skitsofreeninen on EU liittokin. Ihmismieli sanoo toisaalta että asiat on otettava omiin käsiin, toisaalta 1+1 on enemmän kuin kaksi, eli asiat yhdessä paranee, siinä ihmismielet ja äänet hajoaa ja jakaantuu. Siinä sitä on keiton keittäjillä Englannissakin hämmentämistä, ollakko vai ei olla.

Kommentit

 • plokkariukki

  Onko Veikko niin, että koira pääsisi karvoistaan? Ei ne lapsena koetut tahdo jäädä mielestä pois, varsinkaan pahat, sopivassa tai sopimattomassa tilanteessa ne puskevat pintaan. Työssä oli hymyiltävä, niin kuvittelin ja jos joku joskus kysäisikin, mitä sulle kuuluu, mikäs tässä, tais olla se tavallinen vastaus ja taitaa olla vieläkin. Anteeksi olen kuvitellut antaneeni, mutta se Vanha Aapeli on siellä jossakin tosi syvällä, kai loppuun asti.

 • Veikko Kastinen

  Kiitos Ari kommentista. Kyllä ne koetut jälkensä jättää. Aivojen toimintaa ja tunne elämää on vaikeaa selittää, vaikka onhan sitä toki paljonkin tutkittu. Ei minuakaan kukaan pakottanut työssäni näyttelemään. Itse minä siihen ansaan menin. Myönnän että on hemmetin vaikeaa esim. anteeksi antaminen sen sanominen kun ei mitään auta, sydämestä se on lähdettävä. Sitten pelottaa jos se sydän ei kestäkkään.
  Eiköhän Ari yritetä kuitenkin.
  Täydessa ymmärryksessä on kirjani nimi ja myynnissä ainakin Suomalaisessa kirjakaupassa, netissäkin.
  Kovin mielelläni kuulisin/lukisin mitä ajatuksia kirja herätti

  • Ari Niemeläinen

   Yritetään pitää mielessä Veikon kirjan luku. Ajatuksesi ymmärtääkseni ovat aika yksiin sattuvia omieni kanssa ja jo senkin takia kiinnostavat.

 • Tuula Kyyrönen

  Kiitos Veikko rohkeudestasi olla paljaana, totta itselle ja muille! Tulen lukemaan kirjasi.

  Puhut monen ihmisen suulla, autat auttamalla itseäsi samalla muita, Sinun hoitotyösi, kutsumuksesi jatkuu.

  Anteeksi on vaikea sana, koska se vaatii nöyrtymistä. Mutta se on avain ihmeeseen, sillä on parantava vaikutus vaikka sanoisin sen yksin yön pimeinä hetkinä, vaikka vain pyydän apua sanan sanomiseen. Ja hoitava vaikutus laajenee, olemme kierteessä, joko hyvän tai pahan.

  Ajattelen, että pohjimmiltaan kyse on armosta. Emme tule koskaan valmiiksi, mutta tärkeää onkin tahto, valittu suunta, vilpittömyys. Ja se riittää.

  • Veikko Kastinen

   Kiitos Tuula kommentistasi. Paljaana tottavie olen kirjassani, se vaan oli pakko kirjoittaa. En tiedä ketä se auttaa, voihan sen lukea viihdekirjanakin. Jokaisella on onneksi ajattelunvapaus. Armo ja keskeneräisyys eiköhän ne kulje meidän mukana loppuun saakka.

Kommentointi on suljettu.