Terrori ja koston kierre

Meitä kaikkia, niin terroristeja, sinua ja minua yhdistää sama haavoittuvuus. En usko että kukaan huvikseen ryhtyy terroristiksi. Enkä oikein usko että uskonkaan vuoksi. Aina tappamiseen on oltava jokin motiivi. Eiköhän se vaan ole kosto, vääryyksien kosto. Mitä ne vääryydet sitten ovat, emme voi kenenkään päänsisään mennä. Ne voivat olla vaikka siirtomaavallan aikaisia sukupolvelta toiselle siirrettyjä vääryyksiä.

Pirullisinta tässä on että pystytään nopeasti aiheuttamaan tuhoa viattomille ihmisille. Toipumiseen tarvitaan hyvin pitkä aika, tuskin kaikki toipuvat tuhotöistä koskaan.

Mitkään poliisivoimat tai sotilasmahdit ei koskaan voi hävittää terrorismia niin kauan kuin jossakinpäin maailmaa elää epätoivoisia ihmisiä jotka ovat kykeneviä epätoivoisiin tekoihin. Valitettavasti heitä/meitä riittää.

Ratkaisu ei ole vihata pientä tummaa Valtteri poikaa. Eikä vihata Veikko ukkoa, joka kirjoittaa vajavaisessa ymmärryksessä. Olisiko jonkin sortin ratkaisu siinä että ihmiset kokisivat kuuluvansa yhteen? Kaikilla olisi todellinen vapaus, päänupissakin?

 

Ps. Kun pakolaisia ja turvapaikan hakijoita Suomenkin kuuluu ottaa ja ihmisiä auttaa on tärkeä heille tehdä täysin selväksi että Suomessa on elettävä Suomen lakien mukaan. Mitkään muut lait eivät täällä päde.

Kommentit

 • Tuula Kyyrönen

  Ytimekäs, sydämellä kirjoitettu blogi. Kiitos Veikko!

  Nykymaailma on hektistä. Pyrimme pikaparantamaan kaikki ongelmat, yritetään poistaa ne tehokkaasti lääkkeillä, aseilla, vallalla, pannaan silmät kiinni ja painetaan kohden uusia seikkailuja! Poissa silmistä, poissa mielestä!

  Kun pitäisi pysähtyä katsomaan, kuuntelemaan, ymmärtämään, mistä syntyvät pahan olon juuret ja versot, jotka kasvavat ja kasvavat, monimuotoistuvat uudeksi kasvustoksi, haluavat tulla huomatuksi, nähdyksi .

  Kun pitäisi ymmärtää syyt, nyt yritämme poistaa seurauksia, mutta uutta versoo koko ajan, siemen on itänyt.

  Olemme kulkeneet kauas, taaksepäin on pitkä matka, mutta voimme aloittaa sen tänään, tehdä kollegiaalinen päätös ottaa kaikki mukaan ihmisarvoiseen elämään, antaa mahdollisuuden.

  Ei anneta unelmien kuolla!

 • Veikko Kastinen

  Kiitos, Tuula kommentistasi. Siinä oli isosti ja kovaa asiaa.

Kommentointi on suljettu.