Terveemmäksi sekatyömiehenä

Maailma muuttuu ja kehitys kehittyy, miettiä voi mennäänkö parempaan vai harhaudutaanko hakoteille.

Ennen piti ihmisten osata tehdä kaikkea pärjätäkseen ja elääkseen. Itse piti funtsia ratkaisut ongelmiin, käden taidot piti osata. Oli laitetava roppa likoon mikäli aikoi hengissä selvitä.

Nyt on joka alalla asiantuntijat ja erikoismiehet ja naiset, ei ole sekatyömiehiä. olisikohan siinä järkeä jos mentäisiin taaksepäin sekatyön suuntaan, ettei oltaisi niin tumpeloita kuin nyt ollaan. Ongelmanratkaisu ja toiminta puuttuu.

Esimerkiksi säveltäjä vois tehdä välillä metsurin töitä, aluksi opastettuna ja ohjattuna tietenkin. Uskoisin säveltäjälle tekevän hyvää fyysinen työ jossa hiki haisee, saattaisipa inspiraatioita tulla uusiin sävellyksiin. ”Henkisen työn tekijät ”ruumiillisiin” töihin ja toisinpäin niin jänne-nivel-mieli-ummetus-ym. vaivat korjaantuisivat.

Lääketiedettäkin pitäisi soveltaa nykyistä laajemmin, eikä ainakaan ryhtyä huuhaata huutelemaan ihmisille jotka ovat omatoimisia ja löytävät omat parannuskeinonsa. He ovat oman elämänsä asiantuntijoita. Lääketieteen ei pidä sitä pelätä, ei lääketieteen merkitys siitä heikkene, sanoisin että päinvastoin.

Elämäntilanteensa korjaaminen on ennaltaehkäisevää lääketiedettä parhaimmillaan. Siihen riittää kyllä ihan mualaisjärki.

Kommentit

  • Ari Niemeläinen

    Voiko tuon Veikkoa selvemmin sanoa? Mutta kun noista metsurin ja siistijän hommista ei irtoa 10000 euron kuukausipalkkaa ja sekään kun ei kaikille riitä. Ylitöistä ja sunnuntaista pitää ainakin herroille maksaa lisäliksaa, eihän niitä pyhätöitä ja öitä millään jaksa viisaampikaan ilmaiseksi tehdä. Kunnosta (ja köyhistä) viis! Pussissa pitää olla hynää, konjakkia kaapissa, pihassa Mersu ja tietysti 3-asunnon laiturissa miljoonan paatti. Mutta entäs kun pörssi keikahtaa ja herran duuni häippäsee Kauko-Itään, ketä silloin naurattaa? Veikkaisin miestä, jolla pysyy rukkaset ja kirves kourassa! Mutta ne nuotit, ne pitäis opetella, ennenkuin säveltämään alan.

  • Veikko Kastinen

    Kiitos Ari kommentista. Veikkaisin minäkin että rukkasia ja kirvestä vielä tarvitaan. Hyvä, huono esimerkki on vanhusten hoidosta kodinhoitajien ammatin puuttuminen. Nyt vanhusten luona käy monenmoista asiantuntijaa. Ongelmaratkaisut ja toiminta puuttuu.
    Nälkä on hyvä konsultti pienenmpikin palkkaisiin hommiin.

Kommentointi on suljettu.