Terveyteen vaikuttavia asioita

Olen kuullut sanottavan että työssäni sairastuin. Varmasti näin onkin kovasti kuluttavissa ammateissa. Olen kyllä tehnyt sellaisenkin havainnon että useinkaan työnteko ei tee ihmistä sairaaksi, mutta AJATUS jolla työtä tehdään kyllä niin tekee (nimimerkillä omaa kokemusta on).

Monessa työssä on mahoton ja ehoton kiire. Siihen kun laitetaan vielä painostava vaativa työ niin ressiähän se pukkaa.

Katselin tässä erilaisia papereita jotka olen allekirjoittanut. Samoin katselin lääkäreiden allekirjoittamia papereita. Tuli väkisinkin mieleen että millä ajatuksella lääkäri/fysioterapeutti on potilaansa kohdannut, kun papereissa on allekirjoituksena viiva. Muutenhan meidän ei käsin tarvisekkaan kirjoittaa kuin oman nimemme. Käsialahan kertoo mielentilasta paljon.

Terveydenhoidossa on vielä paljon miettimistä. Hienot puitteet, sairaalat, huipputeknologia jne. eivät näytä ratkaisevan meidän ihmisten ongelmia kuin pienen pieneltä osalta.

Teknologia on kehittynyt ja tuonut tehokkuutta. Onko kaikkialla yksinkertaisesti asia näin? Kehittyykö ihminen samaan tahtiin teknologian järjellisenä käyttäjänä? Monia todella pahoja ongelmia näkyy: Keskittymiskyvyttömyyttä, lasten järkyttävää ylipainoisuutta, fyysisen kunnon lähes täydellistä romahtamista. Onko tämä jonkinlainen välivaihe? Sitten ihmiset heräävät että muutakin roppaa tarvitaan, ei vaan näppäriä sormia. Uskotaan niin.

 

Ps. Herättävä esimerkki elollisen elämästä.

Liikkumattomuus; lihaksisto niin veltto etttä hädintuskin pysyy kasassa. Rasvoittunut sydän, ei ole saanut luontaista ravintoa. Lihasten väriaine keinotekoinen. Minkähänlainen lienee Norjalaisen kassilohen mielenterveys?

Kommentit

  • plokkariukki

    Veikko tietää asian oikean laidan! Olen kouluttautunut ainakin kolmeen täysin erilaiseen ammattiin. Ollut töissä yli kymmenessä työpaikassa. Jokainen homma on alkanut jossakin vaiheessa maistumaan puulta ja kroppakin samaan aikaan usein oireilemaan. Työkavereiden naamat alkoivat välillä muistuttaa sitä navetta-eläimen takapäätä. Joskus vuosituhannen vaihteessa tuli totaalinen väsähtäminen ja koskaan en siitä täysin palautunut. Ei tukielimistökään häävissä kunnossa ollut tuossa vaiheessa, vaikka kuntoilin ja harrastin ruumiin ja henkisenkin puolen kulttuuria jonkin verran. Huonot työnantajat ja ankeat työtoverit olivat syyllisi kaikkeen tähän? Minulle vain sattui aina se hiton huono tuuri työpaikan ja työnantajan suhteen, jopa yrittäjänä. Ne eivät ollenkaan ymmärtäneet, miten hyvä jätkä minä olin!

  • Veikko Kastinen

    Kiitos Ari kommentistasi. Mitään lisättävää siihen ei ole.

  • Kaunis

    Rakastan seksiä. Minun yhteyshenkilöni täällä room.info Hauskaa tiedossa!

Kommentointi on suljettu.