Töpö,töpö Oski, Kersantti Karhu, Kaatuva Ville

Nyt kun kaikki tapahtuu verkoissa ja verkkolähetyksinä, niin kerron  -60 luvulta suorana elettyä kuvaa elävästä elämästä. Ohjelmaa oli koko lauantaipäiväksi.

Oli kyläbaari, jossa ukot ja akat joivat pilsneriä, kolmosolutta ei vielä oltu keksittykään.

Aamupäivästä baariin tuli Töpö, töpö Oski, kohta alkoi levyautomaatista kuulumaan Tapio Rautavaaran Häävalssi. Oski istui yksin nurkkapöydässä ja itki. Oliko hän leskeksi jäänyt, siitä en ole varma. Itkikö hän ilon vai surun kyyneliä, siitäkään en ole varma. Mutta me pitkätukkajullit kyllä hävittiin Oskille kilpailussa levyjen soitosta. Oskilla riitti rahat pitempään. Häävlssi soi huomattavasti enemmän kuin meidän rokkilevymme.

Iltapäivästä asteli baariin Kersantti Karhu, sodan käynyt melko lyhyt mies, mutta vanttera ja karhunvoimainen mies. Muuten hyvin rauhallinen, mutta baarissa oli aina joku joka rähinää ja tappelua hangoitteli. Kersantti Karhu oli täysin pelkäämätön mies. Kerran iso kaikkien pelkäämä ukonroikale tuli baariin ja uhkasi tappaa meidät kaikki, no baari tyhjeni ihmisistä ulos, ainoastaan Kersantti jäi juomaan pisneriään. Ikkunoista kurkittiin miten Kersantin käy, sitten alkoi helisemään kaksi isoa peiliä ja yksi ikkuna hajosi. Kersantti tuumasi rauhallisesti: Anteeksi, soittakaa poliisit, vai täytyykö minun tappaa tämä mies. Mies oli sellaisessa otteessa baarin lattialla Kersantin alla että Karhun ei olisi tarvinnut paljon vääntää kun niskanikamat olisivat katkenneet.

Illalla jännitimme, kun Ville tuli polkupyörällä terveystalon mäkeä alas kovalla vauhdilla, onnistuuko pysähtyminen vain kaatumalla baarin pihaan. Selälleenhän Ville aina kaatui, ihmeteltiin miten Ville pystyi pyörällä ajamaan niin suoraan, kun tarvittiin kaksi miesta taluttamaan Ville baariin, oli aina kaatokännissä.

Sellasta oli elämä -60 luvulla. Verkkoviihteestä ei kenenkään tarvinnut haaveilla. Mutta ajat muuttuu ja tulee sellaista uutta josta ei nyt kukaan taas osaa haaveillakaan.

Baarien ukot ja akat ovat poistuneet ja entiset pitkätukkajullit tapaavat toisiaan ainoastaan terveyskeskuksissa tai apteekeissa.