Ukon urheilujuoma

Ei, ei se ole kalja, koskenkorva eikä pontikka. Ne olivat nuoren miehen juomia ”urotöitä tehtäessä”.

En tiedä minkälaisia urheilujuomia esim. huippuhiihdossa juodaan, mutta voisin kuvitella että erilaisia sokerijuomia, joilla energiaa on tarkoitus saada lihaksiin. Sokeria ja insuliiniryöppy elimistöltä ja taas sokeria ja insuliiniryöppy jne. Onkohan terveellistä. Minun mielestäni ei.

On minullakin jonkinverran kokemusta sokerijuomista ja sokeritableteista.

Kerran hiihdin Finnlandia hiihdon (75km), aika vähäisellä harjoittelulla ja huonolla valmistelulla. Hyvin kulki silti omaa vauhtiani. Olin saanut sokeritabletteja kokeneelta hiihtäjältä, joka kehotti ne ottamaan loppumatkalla väsymyksen poistoon. No nautin ne viimeisellä juottoasemalla vaikka en kovin väsynyt ollutkaan, voimia tuli välittömästi niin että lähdin ylivauhtiin ja sitten kun tuli stoppi, niin se oli totaalinen eikä maalia ollut näkyvissäkään. Oli pitkä matka Lahden harjujen latuja hoippua.

Kun elämässä aina olisi hyvä jotakin oppia, niin olen todennut että rasvajuoma toimii minulla parhaiten. Pelkät hiilihydraatit (sokerit) mielestäni menevät rasvakudoksiin insuliiniryöpyn takia. Mutta rasvajuomat menevät polttoaineeksi lihaksiin.

Olisikohan rasva (voi,kookos oliiviöljy) ja hunaja ja himpun suolaa parasta polttoainetta lihaksille kaikissa pitkäkestoisissa suorituksissa. Miksei vaikka huippu-urheilussa.

En ole ravintotieteilijä, ja yksilöllisiä eroja varmaan on siinä mikä kenellekin toimii.

Kokenukseni mukaan rasvajuoma toimii.

Kokemuksen myötä poikanikin ensikertaa pystyasennossa pissiessään tokasi että ”toimii”.