Uskollista ja uskonnollista pelkoa

Jos ei olisi pelkoa, ei olisi vihaakaan. Ensin tulee pelko sitten viha. Sitten katoaa ihmisyys. Suurimmat pelot tuntuvat tulevan uskosta toisenlaiseen Jumalaan kuin itse uskoo.

Kun uskonsoturit, ne pienimmäiset käyvät toistensa kimpuun, se on vielä pieni synti siihen nähden miten kaikkein korkeimmat kirkolliset johtajat ovat aina siunanneet sotia. Ne ovat olleet oikeutettuja pyhiä sotia. Kenelle ne ovat olleet oikeutettuja?

Sitten on kommunismi ja ateismi. Pelkoa kylvävä uskonto sekin, heidänkin korkeimmat johtajat ovat siunanneet sotia. Ne ovat olleet oikeutettuja pyhiä sotia uskonnollisuutta vastaan. Kenelle ne ovat olleet oikeutettuja?

Kommentit

 • AtetistiPaskalla

  No katoppakö sulla ei ole minkäänlaista ymmärrystä asioista joista yrität kirjoittaa. Kommunismi ja ateismi samassa lauseessa. mitä jos vaikka astuisivat todelliseen maailmaan, ehkä joku ottaisi juttusi tosissaan.

  • Veikko Kastinen

   Kiitos,AteistiPaskalla kommentistasi.Oikein, kommunismi ja ateismi ei kuulu samaan lauseeseen.
   Kirjoitukseni sanoma: Sokea usko ja sokea uskonnottomuus ovat yhtä vaarallisia. Mielestäni kenelläkään ei ole valmista ja ainoaa oikeaa maailmankäsitystä.

Kommentointi on suljettu.