Vaikuttaako ravinto terveyteemme

Jonkinverran ylipainoinen ihminen valitteli lääkärille väsymystään ja arveli lääkärille josko hänellä olisi ravintoaine puutoksia. Lääkäri oli tähän todennut että hyvä ihminen olettehan te ihan hyvin syönyt. Olikohan näin?

Tehomaatalous kaikkialla maailmassa pyrkii saamaan maasta mahdollisimman suuren tuoton. Se on hyvinkin ymmärrettävää. Satoa saadaankin entistä enemmän. Kaikki siis hyvin? Me kuluttajat saadaan halpoja tuotteita. Maailman markkinat toimivat. Mutta tehokkuudella on hintansa, se on RAVINTOMME TERVEELLISYYS.

Tehoviljellyn maaperän ravinteet ovat vähentyneet huomattavasti. Sadot korjataan liian aikaisin esim. banaanit, appelsiinit jne. Jokainen joka on maistanut rauhassa auringossa kypsyneitä hedelmiä tietää makueron. Mitä voimme tehdä? Viljellä luonnonmukaisesti ruokamme? Valmistaa itse ruokamme? Suosia kotimaisia luomutuotteita?

Joitakin vuosia sitten,jos nyt en aivan väärässä ole, Suomessakin oli ajatuksia Luomu-Suomen perustamisesta. Hyvältähän se kuulostaisi, miten realistista lie toteutus. Miksi se ei onnistuisi jos yhdessä niin päätetään. Maanviljelijöiden ja tuottajien tahtotila on ratkaisevin.

Hyvin vaikealta tuntuu Suomen maataloustuotteiden kilpailla tehotuotanto markkinoilla, esim. puolalainen omena suomalaisessa kaupassa 50 senttiä/kilo. Lisäarvoa toisi varmasti Luomu-Suomi brändi. Jokatapauksessa myös ruuassa pätee vanha viisaus, köyhän ei kannata ostaa halvinta. Ylipainoinen ei ole syönyt hyvin, vaan hyvin huonosti. RAVINTOAINEIDEN PUUTOKSESSA SYÖMME LIIKAA TYHJIÄ KALOREITA.