Vanhan ukon jälkiviisauksia

Vanahana ukkona voi harrastaa jälkiviisauksia, miten sitä olisi pitänyt elää.

Olisiko sitä pitänyt lapsia kasvattaa, vai antaa heidän kasvaa. Ainakin sen nyt tiedän että lapset haluavat touhuta kaikenlaista, niihin touhuhin pitäisi mennä vanhempien mukaan ja tehdä yhdessä, eikä aina kieltää jolloin lapselta menee innostus tekemiseen. Kokea yhdessä tekemisen riemua. Olisiko se kasvua vai kasvattamista.

Kannattaako vaimon yrittää muuttaa miestään mieleisekseen, eipä kannata, siinä tekee vain täysin turhaa työtä. Ihmistä ei voi muuttaa, mutta ihminen voi muuttua. Mieskin voi muuttua ihan ihmiseksi, kun tarpeeksi vanhenee. Eikä kannata ryhtyä naista muuttamaan mieheksi, eikä miestä naiseksi. Emme ole tasavertaisia, synnyttäminen ja siittäminen ovat ihan eri asioita. Mutta tasa-arvoisia olemme.

Paljonhan on asioita joita ei yhden ihmisen elämän aikana opi ymmärtämään. Heikki Turusen kirjassa mieheltä oli jäänyt vain kaksi asiaa ratkaisematta, mopon sytytysjärjestelmä ja naisen sielunelämä, kaikki muu oli selvää.

Kommentit

  • plokkariukki

    Noista kahdesta Turusen ratkaisemattomasta pikku asiasta ensimmäinen on ratkaistavissa vielä näin loppumetreilläkin, mutta tämän toisen veikkaan jäävän arvoitukseksi, vaikka yritystä on ollut ja jatkuu edelleen. Ehkä siinä onkin se jokin joka on pitänyt meikäläisenkin parisuhteen kasassa puoli vuosisataa.

  • Veikko Kastinen

    Näin varmaan on että pohdinta ja ihmettely pitää parisuhteen kasassa, mutta saattaapa käydä niin minulle että sielun-elämä jää ratkaisemattä. Mopotkin muuttuvat sähkötoimisiksi.
    Ja lääketiedekkään ei tunne- elämää tunne

    Rohkenen silti sanoa että naisen viisaus, pitää parisuhteen kasassa, ainakin minulla on omakohtaista kokemusta.

Kommentointi on suljettu.