Vapautetaan pelko

Pelko vaaraa kohtaan on luonnollista. Pelkään minäkin milloin mitäkin. Lapsena pelkäsin jatkuvasti ja nuorena vihasin kaikkea, niin että jonkinmoinen kokemusasiantuntija voisin olla.

Kun pelon negatiivinen energia alkaa hallita se sairastuttaa suotta syyttä, vaikkapa nyt koronviruksen pelko ja viha on jo itsessään sairaus.

Kun noudatat/noudatan annettuja ohjeita käsien pesusta, kertakayttöisten nenäliinojen käytöstä ja vältät lähikontakteja ja muistat turvavälin niin voit/voin olla rauhallisin mielin.

Samat ohjeet pätevät myös kausi-infulenssan tai norovirukselta suojautumisessa.

Vapautetaan pelko, ei jäädä sen vangiksi.

Olen monien kroonisten sairauksien hoidoista ja lääkityksistä eri mieltä virallisen lääketieteen (mitä se virallinen tarkoittaakaan) kanssa.

Nuorena lääkintävoimistelijana (fysioterapeutti) minulle annettiin valmiit luennot kolesterolin vaaroista, joissa kananmunan syömisestä varoiteltiin ja peloteltiin. Luentoni kuulijoina oli sotaveteraaneja, -invaliideja ja sotavankeudessa olleita. Arvatkaapa miten minua hävetti kun aloin tajuta että he olivat nähneet nälkää ja varmasti nähneet vaarallisempaakin kuin minun kananmunani.

Tämän virusepidemian hoitamisessa Suomen terveysviranomaiset ja maan hallitus ovat onnistuneet erinomaisesti. Virheitäkin varmasti tulee kun kiireessä ja kovassa paineessa tehdään, mutta Jaakko Teppo laulussaan neuvoi: Minä neuvon ministerit teitä, että elekeepä tehä mittää niin ei synny virkavirheitä. Tietenkin saa ja pitääkin arvostella vallassaolijoita.