Viha tuhoaa vihaajan

Mitä yhteistä on minulla, sinulla ja terroristillakin. Kaikki me tiedämme minkälainen tunne on vihan tunne. Mutta osaatko sinä luetella listan mitä hyötyä olet saanut vihasta. Suuttumisesta ja vihastumisesta on saattanut joltakin kuula lentää maailmanennätykseen, mutta mitä vuosien tai vuosikymmenien viha on tuonut?

Olipa vihan kohde mikä hyvänsä esim. yhteiskunta tai naapuri tai jopa oma itsesi niin viha sairastuttaa ennenkaikkea vihaajan. Vihasta kärsii aina eniten se vihaaja. On viisautta antaa periksi, oikeassa olemista vihalla ajamalla esim.oikeudessa, voittajaa on vaikea nimetä.

Nykyisin kun ei ole enää  rehellisiä työmiehiä, on vaan asiantuntijoita, voisin olla vihan työmies ainakin vuosikymmenten kokemus on siitä työstä. Voin nyt todeta että olisi kannattanut heittää hevonkuuseen sellaiset työt. Olen kirjoittanut siitä kirjan nimeltä Täydessä ymmärryksessä, joka on myynissä kirjakaupoissa.

Elämä opettaa, ei aina oppiakseen tarvita kärsimyksiä, viisaat ihmiset oppivat muutenkin.

Viisas on hän joka ymmärtää tätä elämää. Hän voi varmaan tuntea niinkin suurta kuin sielunrauhaa.

Kommentit

 • Ari Niemeläinen

  Sielunrauha? Toissailtako se oli kun sanoin vaimolle, koskahan viimeksi olen tuntenut sielunrauhaa oikeasti. Kovin on maailma sekaisin ja mietteet karkaavat milloin mitäkin ongelmaa ratkomaan. Osaisipa sen oivaltaa, vaikka kuinka yritän, ei se juurikaan koko maailmaa muuta paremmaksi.

  • Veikko Kastinen

   Hyvä on pohtia maailmankin ongelmia. Yksi asia joka on minua oikeasti auttanut on anteeksianto, omalle tyhmyydelleni, anteeksiantoa on harjoitettava melkein päivittäin (niitä tyhmyyksiä vaan tulee tehtyä).
   Tuskin vielä pystyn minäkään julistamaan tuntevani sielunrauhaa.

Kommentointi on suljettu.