Viha ja veren kolesteroli

Ihan ensiksi, en ole koskaan ymmärtänyt miksi vuosikymmenet ollaan ihmisten kolesterolia lääkkeillä manipuloitu. Onhan minulla rajoittunut ymmärrys.

Ymmärrän toki, jos ihmisellä on aineenvaihduntahäiriön aiheuttama hyvin korkea kolesteroli, niin lääkkeitäkin silloin tarvitaan.

Kolesterolihan on normaali aine, jota tarvitaan esim. sukupuolihormoonien tuotantoon, siten siis ihmiskunnan jatkumiseen=lapsien tekoon

 

Kolesteroli ei ole mikään kauhea mörkö jota vastaan pitäisi ryhtyä taistelemaan esim. ankaraa ruokavaliota noudattaen ja syödä sitä sitten vihapäissään, kun ei ole mieluista.

Viha mielestäni vaan nostaa kolesterolitasoja.

Ylipainokaan ei selitä korkeaa kolesterolia.

Lääkärit määräävät lääkityksen. En ole lääkäri, mutta ihmisten kanssa olen työni tehnyt ja nähnyt miten ihminen joka on hyväkuntoinen ja työkykyinen on lääkkeiden sivuvaikutuksista (lihaskivut, vatsavaivat, voimattomuus jne.) tullut sairaaksi.

Nyt kun lääkekorvauksia on alennettu ja siten ihmisten omavastuut kasvavat toivoisin kriittisempää tarkastelua kolesteroli lääkkeiden tarpeellisuudesta.

Jokainen ihminen tietenkin voi aina tehdä omat ratkaisunsa esim. syödä ilolla ja rakastaa enemmän kuin vihata. Syödä tarpeellisen sopivasti ja antaa veressä kolesterolin virrata sopivasti.

Kannustan keskustelemaan rohkeasti lääkärinne kanssa.

Kommentit

 • plokkariukki

  Just niin Veikko. Meikäläisenkin kokonaiskolesteroli oli yli 8? Lääkkeitä olen syönyt siitä lähtien, kun tuo mörkö luku paljastui ja se on maksanut paljon minulle ja yhteiskunnalle. Taitaa nykyinenkin 3kk paketti noita pillereitä minullekin kustantaa noin 80 euroa, se on aika paljon eläkeläisen pussista. Mitään sen hyödyistä en tiedä, paitsi se luku on nyt noin 5, entäs sitten? Vähintäin yhtä sairas kuin ennen lääkityksen aloittamista, joka paikkaa kolottaa ja maha on aina sekaisin, ovatko nämä hyötyjä? Olisinko jo vainaa ilman noita pillereitä, kuka ties, mutta ainakin silloin yhteiskunnalle edullisempi?

  • Veikko Kastinen

   Just niin Ari. Kolesteroli lääkeiden sivuvaikutuksia ovat kertomasi kivut ym.
   Lienet varmaan niistä lääkärisi kanssa keskustellut.
   Itse en tiedä omia arvojani.
   Jossakin elämänvaiheessa olin sellaisessa syöksykierteessä, että oli pakko ryhtyä ajattelemaan mitä voisin itse tehdä.
   Yritää saada henkiset vaivat kuntoon, koska ne vaikuttavat fyysiseen puoleen. Sillä tiellä tässä rämmitään.
   Yritän syödä yksinkertaista ja luonollista ruokaa, eihän se tietenkään nykymaailmassa aina onnistu.
   Molemmat ollaan tultu jo ”ikäpojiksi”. huomisestahan ei kukaan tiedä.
   Lääkärin velvollisuus on sinulle kertoa lääkityksesi hyödyt ja haitat. Yhdessä kannattaa miettiä, mitä tehdä?

Kommentointi on suljettu.