Viisaus vai järkevyys

Tehdäänkö esim. polittiset päätökset viisauden vai järkevyyden perusteella siinä on eroa. Minulla ei nuorena ollut kumpaakaan. sitten tapasin (humalatilassa) järkevän tytön, josta tuli vaimoni. 47-vuotta hän on lempeästi takonut järkeä päähäni ja aikamoinen loukkaus olisi vaimoani kohtaan jos sanoisin että kaikki olisi mennyt ihan hukkaan. Ainakin tukkani on ohentunut.

Naiset ovat järkeviä. Kaikkein järkevimmät ihmiset jotka olen tavannut  ovat olleet vanhat karjalaiset evakkonaiset, jotka sodan jaloista pelastivat sen minkä kykenivät. Monessa tapauksessa ainoastaan lapsensa.

Hornet hävittäjien osto on varmasti viisasta varautumista pahimpaan, mutta järkeväksi sitäkään hanketta on vaikea perustella, ne eivät tuota mitään vaan niistä on pelkää kulua. Kaikilla mailla on puolustusvoimat, kenelläkään ei ole hyökkäysvoimia, silti sotia syttyy. Viisauksien kentille on moni ihminen kaatunut.

Kulttuuriväki kaatuu koronarajoituksiin, mutta kuntavaalit järjestetään.

Kommentit

  • plokkariukki

    Sitten on politiikka, jossa ei ole välillä kumpaakaan, viisautta saati järkevyyttä. Hyväkin esitys kun ja jos se tulee väärältä henkilöltä tai vika puolueesta on jo alunperin tuomittu epäonnistumaan. Hänen tai heidän kanssaan kun ei voi tehdä vaihto- tai lehmänkauppaa. Onneksi lopputulos on kuitenkin yleensä välttävä, ainakin päättävien mielestä, ei sentään opposition.

  • Veikko Kastinen

    Kyllä, pienenkin kokemukseni perusteella se on juuri niin kuin Ari kommentoit, Valitettavasti.

Kommentointi on suljettu.